• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...

İsrailin vahşeti bütün barbarlığıyla devam ediyor. Filistin’de/Gazze’de bebekler, çocuklar, gençler, kadınlar, erkekler ölmeye devam ediyor.

Siyonist saldırganlar 10 günde 8 tane okula saldırdı. Böyle bir barbarlık başka hangi dönemde yaşandı acaba?!

Bunları kanıksamak, bunlara karşı suskunluğa bürünmek kıyametin kopmasına seyirci kalmaktır!

Allah Teala insanları belli bir sınamadan geçirdikten sonra sergilenen nemelazımcılık tavrı üzerine genel afet ve belalarla cezalandırmayı dileyebilir.

Kedi ve köpekler için kopartılan kıyametin çocuklar için olmaması dünyanın çivisinin çıktığının işaretidir aslında.

Her canlının yaşam hakkı korunmalıdır ve buna saygı göstermek herkesin üzerine bir gerekliliktir. Ancak bir iki gündür Meclis’te köpeklerle ilgili tartışılan yasayla ilgili kopartılan fırtınayı görünce, Filistin/Gazze’de ölen çocuklar için bunlar niye olmuyor diye söylenmemek mümkün değil!

Malum olduğu üzere geçtiğimiz günlerde HÜDA PAR’ın Meclis’e sunduğu bir kanun teklifi vardı; çifte vatandaşlarla ilgili.

HÜDA PAR, Türkiye vatandaşı etiketini taşıyıp da soykırımcı israil saflarında katliam gerçekleştirenler için adım atılsın, bunlar yargılansın, diyor. Katliam suçuna iştirak edenlere müebbet hapis cezası verilsin, diyor. 

Yargılanmak için ülkeye dönmeyenler vatandaşlıktan atılsın ve mal varlıklarına el konularak Aile ve Gençlik Fonu’na devredilsin, diyor.

Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu Meclis kürsüsünden yaptığı açıklamada teklifi; "Dünyanın neresinde olursa olsun, hangi dine ve hangi millete mensup olursa olsun, soykırım suçunu işleyen katillerin suçu kime karşı işlediklerine de bakılmaksızın Türkiye’de yargılanıp cezalandırılmasını, çifte vatandaşlığı olanlardan yapılan 'yurda dön' çağrısına rağmen üç ay içinde dönmeyenlerin vatandaşlıklarının kaybettirilmesini ve bu nedenle vatandaşlıkları kaybettirilenlerin mal varlıklarına el konularak Aile ve Gençlik Fonu’na aktarılmasını öngörmektedir. Kanun teklifimizin yasalaşması, Soykırım Suçunun Önlenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmesi ile taahhüt edilen önleme yükümlülüğünün yerine getirilmesi yolunda önemli bir adım olacaktır." şeklinde izah etmişti.

Teklifin Genel Kurul’da görüşülmesine onay çıktı. CHP ve DEM’lilerin dışındaki diğer partilerin milletvekilleri çoğunlukla teklife destek verdi.

CHP ve DEM’liler Filistin’de ölen insanlar için katillerden yana tavır belirlemekle beraber bir iki gün önce Meclis komisyonlarında görüşülen saldırgan başıboş köpekler için de adeta sağa-sola saldırarak tabir yerindeyse Meclisi dağıttılar. Yani bunlar her iki konuda da saldırganlardan yana tavır sergilediler. Neyse, herkes tıynetinin gereğini yapar.

Neticede soykırıma ortak olanlarla ilgili kanun maddesinin Mecliste görüşülmesi kabul edildi. Ancak daha iş bitmedi. Büyük ihtimal önümüzdeki hafta içi, teklifin Genel Kurulun resmi gündemine alınması bekleniyor.

Teklifin görüşülmesine öncelik tanınmazsa şayet, bunun Ekim-Kasım aylarına sarkması söz konusu olabilecek ve böylece katillere aslında daha fazla fırsat ve zaman tanınmış olacak.

Soykırımcıları ilgilendiren kanun teklifinin bir an önce Meclis gündemine alınması ve ezici bir oy çokluğuyla kabul edilmesi büyük önem arz ediyor.

Bunun için herkes üzerine düşeni yaparak grubu bulunan partileri görev almaya davet etmelidir. Konu hayati bir meseledir.

Unutmayalım her gün ama her gün onlarca masum, bu canilerin kurşunlarıyla can veriyor. Yoğun bir kamuoyu refleksiyle partilerin idarecilerini ve dolayısıyla milletin vekillerini duyarlı davranmaya teşvik edebilir ve kanun maddesinin hemen görüşülmesini sağlayabiliriz.  

Kesinlikle ‘soykırımcıları vuracak kanun teklifi’ne öncelik verilmelidir!