• DOLAR 32.841
  • EURO 35.293
  • ALTIN 2457.17
  • ...

İsrail işgal güçleri, savaşı bütün bir bölgeye yaymanın ısrarında. Filistinlilere yönelik gerçekleştirdiği saldırılar karşısında arada bir Lübnan’dan gelen müdahaleleri bahane eden soykırımcı güçler, şimdi de bu ülkeye toplu bir saldırı başlatmanın hevesinde.

Öyle görülüyor ki; siyonist israil bu saldırıyı da katliam destekçisi ABD ile birlikte yapacak.  İsrail’in sözde Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, salı günü yaptığı açıklamada; Amerika Birleşik Devletleri, gerilimin tırmanmasını önlemeye çalışsa da, Hizbullah ile topyekûn bir savaş kararının yakında alınabileceğini belirtti.

Soykırımcı israil yetkilisinin bu açıklaması yanında bölgedeki ABD özel temsilcisi Amos Hochstein da Hizbullah'ı, İsrail-Lübnan sınırından geri çekilmeye zorlamak için diplomatik bir çözüme ihtiyaç olduğunu, aksi takdirde israilin ABD'nin de desteğiyle sınırlı bir operasyon düzenleyebileceğini söyledi.

Yani aslında Filistin/Gazze’de terör estiren güçler, şimdi de gözlerini Lübnan’a dikmiş vaziyette.

Sebep olarak da Lübnan’dan gelen saldırıları gösteriyorlar. Ancak israilin Gazze’de vahşeti gerçekleştirdiği günden bu yana Lübnan’a yönelik de çok sayıda suikast saldırısı gerçekleştirdiği biliniyor. Hizbullah’ın dışında buradaki HAMAS’lı yetkilileri de hedef alarak şehit ettiği malum.

 Saldırganların bu niyetleri karşısında Lübnan’daki Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah’tan da açıklama geldi.

Yapılan açıklamada Nasrallah; israille topyekûn bir savaşa hazır olduklarını söyledi. Nasrallah ayrıca Lübnan’a olası bir saldırıda israil uçaklarına üslerini açması halinde Kıbrıs’ı da hedef alacakları uyarısında bulundu.

Nasrallah, bu durumda Kıbrıs’ı "savaşan bir taraf" olarak göreceklerini ve buna göre tutum sergileyeceklerini belirtti.

İsrailin Kıbrıs’ta sürekli askeri tatbikat yaptığını vurgulayan Nasrallah, Lübnan’a yönelik olası bir saldırıda Kıbrıs’ın havaalanlarının ve üslerinin kullanılacağı yönünde istihbarat ve duyumlar aldıklarını kaydetti.

Kendilerine yönelik yapılacak saldırılarla ilgili haklı olarak destek sunanları da hedef alacaklarını ifade eden Hizbullah Lideri Nasrallah, sükunetin sağlanması için israilin Filistinlilere yönelik başlattığı saldırıları durdurması şartını dile getirdi.

İsrail ya durmalı ya durdurulmalı; aksi halde savaş bütün bir bölgeye yayılacak ve bunun önü daha ne zaman alınabilecek kesinlikle kestirilemeyecek.

Çıkarları ve çürük zihniyetleri için dünyayı ateşe vermeye yeltenen bu azgınları durduracak ciddi girişimler olmalı.

Dünya ülkelerinin her geçen gün artan saldırılar karşısındaki tutumu daha da sertleşmeli ve tepkiler çeşitlendirilerek arttırılmalıdır.  

Bunlar bütün bir dünyayı ateşe vermeden, yaktıkları ateşte yanmalıdırlar!

YÜREĞİMİZ YANDI!

Diyarbakır'ın Çınar ile Mardin'in Mazıdağı ilçeleri arasındaki alanda çıkan yangın sebebiyle vefat eden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa diliyorum.

Çıkan yangında ekinleri ve hayvanları yanan/zarar gören bütün köylülerimize, çiftçilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Yangının çıkış sebebiyle birlikte yangının söndürülmesiyle ilgili varsa eksiklik, aksaklık ve ihmaller mutlaka ortaya çıkarılmalı ve sorumlular yargı önünde hesap vermelidir.

Yangının elektrikten mi, anız yakılmasından mı, yoksa başka bir sebepten mi çıktığı mutlaka ortaya çıkarılması ve sorumlularından hesap sorulması gerekiyor.

Vefatlar, yaralanmalar ve kayıplar sebebiyle yüreği yanan bütün vatandaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Allah Teala bu ve benzer acıları bir daha yaşatmasın.