• DOLAR 32.249
  • EURO 35.105
  • ALTIN 2506.26
  • ...

Filistin Gazze meselesi vicdan sahibi herkesin meselesi olmaya devam ediyor. Azgın güruhun bu seferki hedefi Refah oldu.

HAMAS’ın Kahire’de sürdürülen müzakerelerde öne çıkan anlaşmayı kabul ettiğine dair açıklamasının hemen ardından başlattılar saldırıyı.

Mısır ve Katar’ın sunduğu ‘ateşkes önerisi’ne HAMAS tarafı ‘kabul ediyorum’ dedikten hemen sonra saldırı başlatıldı.

Burada aracı ülkelerin de siyonist saldırganlara aslında bir çift sözü olmalı, ama şimdilik o güç de o irade de yok maalesef.

Hırçınlık her geçen gün artıyor ve bu hoyratlık siyonist rejimin sonunu getirecektir inşaAllah.

Batı ülkelerindeki protestolar, İslam coğrafyalarındaki sivil inisiyatiflere de örneklik teşkil edecek diye düşünüyorum.

Geçtiğimiz pazar günü Peygamber Sevdalıları Vakfı’nın İstanbul Yenikapı Miting Alanı’nda Mevlidî Nebi etkinliği vardı.

Programda konuşan Vakfın Onursal Başkanı Mehmet Göktaş Hocanın futbol takımlarına ve diğer sivil oluşumlara çağrısı da bu yöndeydi. Vahşete tepki gösterin, sessiz kalmayın, dedi.

Siyonist rejim 6 Mayıs'ta açıklama yapmıştı. Zorla yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Refah'ın doğusundaki bazı mahallelerin boşaltılmasını istemişti.

Refah'ın doğusunda boşaltılması istenen bölgede de yaklaşık 100 bin Filistinli ikamet ediyor.

7 Ekim 2023’ten bu yana Refah bölgesine 1,5 milyona yakın yerinden edilmiş Filistinli göç etmek durumunda kaldı.

Gazze'nin Refah Sınır Kapısı, insani yardımların girişinde ana geçiş noktası ve Gazze’deki Filistinlilerin yurt dışına çıkmak için kullandıkları tek geçiş noktası vasfını taşıyor.

Haydut saldırgan israil, dünyanın çilesini çekmiş, yakınlarını şehit vermiş bu mazlumları hava bombardımanlarıyla buraya göçe/hicrete zorlamıştı. Şimdi, buradan da çıkın, diyor. Yani aslında her nereye giderseniz fark etmez sizi öldüreceğim, diyor.

Gazze’nin yüzde 60’ı harap vaziyette. Mazlum millet ufacık coğrafyada daha nereye sığınacak, nereye gidecek?!

Katliamların başladığı günden bu yana en az 14 bin 944’ü çocuk, 9 bin 849'u kadın olmak üzere 34 bin 735 Filistinli katledildi, şehit edildi. 78 bin 108 Filistinli de yaralandı.

İşgalci israil vahşette sınır tanımıyor. Sivil inisiyatiflerin bütün her yerde tepki çıtasını yükseltmeleri gerekiyor. Taşın, toprağın, ağacın adeta dile gelerek siyoniste dünyayı dar edeceği günlerin yakın olmasını diliyorum.

Kesinlikle bu barbarlık böyle devam etmez, edemez. Ederse, tüm insanlığın yok olacağı kıyamet yakındır demektir.

Vahşete karşı tepkiler çeşitlendirilse ve dünyayı zalimlere dar edecek boyutlarda bütün cihana yayılsa, işte o zaman sadece Filistin’deki işgalciler değil, bütün destekçilerinin de hevesleri kursaklarında kalacaktır.