Mersin'de bir sitede tesettürlü bir kadının havuza alınmadığı iddiasıyla başlatılan soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Yurt dışında olduğu belirlenen site yöneticisi hakkında tutuklamaya yönelik yakalama emri çıkarıldı.
Olay, Mezitli ilçesine bağlı Seymenli Mahallesi'ndeki Zafer Sitesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, tatil için siteye gelen 35 yaşındaki A.T., havuzda bulunan oğluna göz kulak olmak amacıyla havuz alanına geçmek istedi. Ancak A.T.'nin, kıyafetinin uygun olmadığı gerekçesiyle havuz görevlisi tarafından engellendiği belirtildi.
Şikayet üzerine Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında site yöneticisi M.G. ile havuz görevlisi B.D. hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" ile "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından gözaltı kararı verildi.
Başsavcılığın talimatıyla gözaltına alınan havuz görevlisi B.D., emniyetteki işlemlerinin ardından tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Mahkeme, şüphelinin adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.
Soruşturma kapsamında yurt dışında bulunduğu tespit edilen site yöneticisi M.G. hakkında ise tutuklamaya yönelik yakalama emri çıkarıldığı öğrenildi.




