Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde belediye zabıta ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde, halk sağlığını tehdit eden ürünler sattığı belirlenen zincir marketler hakkında işlem yapıldı.
Denetimler sonucunda, son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin satışa sunulduğu tespit edilen bazı marketler mühürlendi.
Şahinbey Belediyesi ekipleri, aralarında A101, BİM, ŞOK ve Migros’un da bulunduğu zincir marketlerde yaptığı kontrollerde usulsüzlükler tespit etti. Mevzuata aykırı uygulamalar nedeniyle söz konusu marketler 3 gün süreyle kapatıldı.
Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, ilçede gerçekleştirilen denetimlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Tahmazoğlu, üretici ile tüketici arasındaki fiyat farklarının kabul edilemez seviyede olduğunu belirterek, sahadaki denetimlerin bu tabloyu açıkça ortaya koyduğunu ifade etti.
Kurallara uymayan zincir ve yerel marketlere gerekli işlemlerin uygulandığını vurgulayan Tahmazoğlu, kapatma dahil tüm yaptırımların kararlılıkla hayata geçirildiğini söyledi. Vatandaşın hakkını koruma konusunda net bir duruş sergilediklerini belirten Tahmazoğlu, denetimlerin artarak devam edeceğini kaydetti.
Tahmazoğlu, yalnızca denetim değil üretim tarafını da desteklediklerini belirterek, çiftçilere tohum, gübre, fide ve ağaç desteği sağladıklarını, yaklaşık 2 milyar TL’lik katkıyla üretimin güçlendirildiğini ifade etti. Amaçlarının kaliteli gıdaya erişimi kolaylaştırmak ve maliyetleri en başından düşürmek olduğunu söyledi.
Sebze ve Et Satış Marketleri ile vatandaşların uygun fiyatlı ve sağlıklı gıdaya ulaşmasının hedeflendiğini belirten Tahmazoğlu, Ticaret Bakanlığı’nın yürüttüğü denetim çalışmalarına da destek verdiklerini dile getirdi.









