Arap basını soykırımcı israil hükümetine ait bir bildiriyi aktardı. Bildiri, "İç Cephe Güvenliği Politikalarında Değişiklikler" başlığını taşıyordu.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Savunma Bakanı Yisrael Katz’ın onayıyla ve yapılan güvenlik değerlendirmesi sonrasında, pazar günü saat 03:45'ten itibaren İç Cephe Güvenliği politikalarında acil değişiklik yapılmasına karar verilmiştir.”

Bildiride ayrıca şu uyarılar yer aldı:

Tüm ülkede yalnızca hayati faaliyetlere izin verilecek.

Tüm eğitim faaliyetleri tamamen askıya alındı.

Her türlü toplu etkinlik yasaklandı.

İş yerlerine erişim yalnızca sağlık, güvenlik, elektrik ve su gibi hayati sektörlerle sınırlandırıldı.

ABD Başkanı Donald Trump, yaptığı açıklamada, Fordo dahil olmak üzere İran’daki üç nükleer tesise yönelik çok başarılı bir saldırı düzenlendiğini duyurmuştu.

"Truth Social" platformunda yaptığı paylaşımda Trump, “İran’daki Fordo, Natanz ve İsfahan nükleer tesislerine yönelik çok başarılı saldırımızı tamamladık.” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Hamza Durmaz