Suriye Enformasyon Bakanlığı, SDG ile ilgili açıklamada bulundu. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"SDG'nin hükümet için müzakere edilemez ve uygulanamaz taleplerinde ısrar etmesi nedeniyle iki taraf arasında bir anlaşma sağlanamamıştır. Ayın 28'inde nihai yanıtımızı vereceğiz. Suriye hükümeti ile SDG arasındaki temaslar şu anda askıya alınmıştır."

"SDG SORUMLULUK ÜSTLENMELİDİR"

Suriye Cumhurbaşkanlığı Medya Danışmanı "SDG, 10 Mart anlaşmasına uymadığı için sorumluluk üstlenmelidir." dedi.

Suriye TV'ye bilgi veren bir kaynak, ABD'nin himayesinde Suriye hükümeti ile SDG arasında yıl sonundan önce bir askeri anlaşma beklendiğini söyledi.

Washington, anlaşmanın bu yılın sonundan önce imzalanması amacıyla hükümet ve SDG üzerinde önemli bir baskı uyguluyor. Şam ile SDG arasındaki anlaşmanın 27 ile 30 Aralık tarihleri ​​arasında açıklanması bekleniyor.

Anlaşma, 90.000 SDG ve Asayiş üyesinin Suriye Savunma ve İçişleri Bakanlıklarına entegrasyonunu içeriyor.

SDG, Suriye ordusunun yapısı içinde Amerikan desteğiyle bir kadın tugayı ve bir 'terörle mücadele tugayı' kurulmasını talep ediyor.

Şu anda tartışma konusu olan hususlar arasında en önemlisi hükümet güçlerinin Suriye'nin kuzeydoğusuna girişi ve SDG'nin Savunma ve İçişleri Bakanlıklarındaki pozisyonlarının dağılımıdır. Askeri karar alma mekanizması, idari yapı ve görev ve yetkilerin dağılımı tartışılıyor.

Muhabir: FATİH SİVİ