örüntülerde, işçinin salatalıkları yıkama havuzundan kasalara hijyen kurallarına aykırı bir şekilde doldurduğu görülüyordu.
Söz konusu görüntülere ilişkin Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü yazılı bir açıklama yaparak kamuoyunu bilgilendirdi.
Yapılan açıklamada, görüntülerin Adana’nın Yüreğir ilçesi Çatalpınar Mahallesi’nde, köylü üreticilerin ortak kullandığı bir salatalık yıkama havuzunda çekildiği belirtildi. Havuzun hijyenik olmayan koşullarda kullanıldığı ve videonun sosyal medyada paylaşılması üzerine harekete geçildiği kaydedildi.
Bakanlık açıklamasında, görüntülerdeki işçinin işten çıkarıldığı ve hakkında adli ve idari işlem başlatıldığı duyuruldu.
Ayrıca açıklamanın devamında, olayın münferit bir durum olduğu, tesis genelinde gıda hijyeni esaslarına uyulduğu ve söz konusu görüntülerin geçmiş bir tarihte çekildiği vurgulandı.





