Rusya'nın güneyindeki Stavropol bölgesinde, Ukrayna'ya ait insansız hava araçlarının düzenlediği saldırı sonucu bir sanayi bölgesinde yangın çıktı. Bölge Valisi Vladimir Vladimirov, olayda herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmadığını açıkladı.

Rus yetkililer, hava savunma sistemlerinin Stavropol çevresine yönelik İHA saldırısını püskürttüğünü bildirirken, saldırı nedeniyle Vyazniki sanayi bölgesinde yangın çıktığını duyurdu.

Vali Vladimirov, acil durum ve itfaiye ekiplerinin yangını kontrol altına almak için bölgeye sevk edildiğini belirtti.

Bölge genelinde insansız hava aracı tehdidinin sürdüğünü vurgulayan Vladimirov, vatandaşlara dikkatli olmaları çağrısında bulundu.

Öte yandan Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin de başkente doğru ilerleyen 11 insansız hava aracının hava savunma sistemleri tarafından düşürüldüğünü açıkladı.

Ukrayna son dönemde Rusya topraklarının iç kesimlerindeki saldırılarını yoğunlaştırırken, özellikle enerji tesisleri ve sanayi altyapısını hedef alıyor. Kiev yönetimi bu saldırıları, Rusya'nın sürdürdüğü hava saldırılarına karşılık olarak gerçekleştirdiğini savunuyor.

Söz konusu tırmanış, Ukrayna'nın müttefiklerinin Paris'te bir araya gelerek Moskova üzerindeki baskının artırılması ve savaşın sona erdirilmesine yönelik adımları görüşmeye hazırlandığı bir dönemde yaşandı.

Muhabir: Mehmet Yaman