Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından paylaşılan veriler, Malatya'nın Pütürge ilçesinde gece saatlerinde korkutan bir sarsıntı kaydedildiğini gösterdi. Yerin yaklaşık 12 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem çevre illerde de hissedilirken, gözler bir kez daha uzmanların değerlendirmelerine çevrildi. Bölgedeki fay hatlarının hareketliliğini yakından takip eden yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sarsıntının hemen ardından sosyal medya hesabı üzerinden dikkat çeken bir uyarı yayınladı. Kentin güvenliği için vatandaşların talepkar olması gerektiğine işaret eden Görür, idari düzeyde atılması gereken adımlara dair çarpıcı ifadeler kullandı.
DOĞU ANADOLU FAYINA PARALEL HAREKETLİLİK

Merkez üssü Pütürge olan sarsıntının ardından teknik bir değerlendirme paylaşan Prof. Dr. Görür, depremin meydana geldiği konuma dikkat çekti. Yaşanılan sarsıntının bölgedeki ana fay hatları ile olan ilişkisini açıklayan Görür, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda aynen şu ifadeleri kullandı:
"Malatya, Pütürge-Söğütlü’de 4,0’lük deprem oldu. Deprem DAF’a paralel fay zonu içerisinde. Deprem dirençli Malatya çalışmaları şart. Bu eninde sonunda lazım."
SANDIKTA DEPREM ŞARTI ÇAĞRISI
Güvenli yaşam alanlarının inşasının hayati bir mesele olduğunu her fırsatta hatırlatan Görür, bölge halkının yöneticilerden talepte bulunması ve kararlarını buna göre şekillendirmesi gerektiğini aktardı. Kentin bir an önce afetlere karşı korunaklı hale getirilmesini isteyen Prof. Dr. Görür, Malatya halkına seslenerek şu sözleri kaydetti:
"Bunu Hükümet’ten isteyin Malatyalılar. Oyunuzu ona göre kullanın. Geçmiş olsun"





