Güney Kore’nin başkenti Seul’ün Seodaemun semtinde kontrolden çıkan bir belediye otobüsü, kaldırıma çıkarak bir banka şubesine çarptı. Yetkililer, kazada otobüs şoförü, yolcular ve yayalar dahil olmak üzere toplam 13 kişinin yaralandığını açıkladı. Hastaneye sevk edilen yaralılardan 2’sinin durumunun ağır olduğu bildirildi.

Kaza anı ve olay yeri detayları
Sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle birlikte hızla yoldan çıkan ve duramayan otobüs, cadde üzerinde bulunan bir banka şubesinin giriş katına büyük bir gürültüyle çarparak durabildi. Çarpmanın etkisiyle bankanın camları tuzla buz olurken, binanın giriş kısmında ciddi maddi hasar meydana geldi.

Yaralıların durumu ve acil müdahale
Olayın hemen ardından bölgeye çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Yetkililer tarafından yapılan ilk incelemeler ve müdahaleler sonucunda kazanın bilançosu şu şekilde açıklandı:

Aralarında otobüs şoförü, araçtaki yolcular ve o esnada kaldırımda yürümekte olan yayaların da bulunduğu 13 kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan 2 kişinin durumunun ağır olduğu ve hayati tehlikelerinin devam ettiği bildirildi. 11 yaralının ise çevredeki çeşitli hastanelerde tedavilerine devam ediliyor; bu kişilerin hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi.

Soruşturma sürüyor
Seul Emniyet Müdürlüğü, kazanın mekanik bir arızadan mı yoksa sürücü hatasından mı kaynaklandığını belirlemek amacıyla geniş çaplı bir inceleme başlattı. Görgü tanıklarının ifadelerine başvurulurken, otobüsün araç içi kamera kayıtları ve çevredeki güvenlik kameraları inceleme altına alındı.

Muhabir: Yakup YÜKSEK