Milyonlarca öğrencinin en önemli gider kalemlerinden biri olan toplu ulaşımda Türkiye'nin en uygun fiyatlı şehri Konya oldu. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 'öğrenci dostu şehir' vizyonuyla yürüttükleri ulaşım politikasının detaylarını paylaştı. Pek çok ilde ulaşım ücretleri artış gösterirken, Konya'da öğrencilerin eğitim ve sosyal hayata erişimi için uygulanan tarife değişmedi.

AĞUSTOS 2025'TEN BERİ 9 LİRA

Başkan Altay, 2025 yılının Ağustos ayından bu yana öğrenci bilet fiyatlarında herhangi bir artışa gitmediklerini duyurdu. Konya'da öğrenciler toplu taşımayı 9 lira gibi, Türkiye standartlarının altındaki bir fiyattan kullanmaya devam edecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Altay, 'Geçtiğimiz yıl olduğu gibi 2026'da da Türkiye'nin en uygun öğrenci ulaşımını Konya'da sunuyor olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz' ifadelerini kullandı.

TAM BİLETTE DE EN UYGUN ŞEHİRLERDEN BİRİ

Sadece öğrenciler için değil, sivil vatandaşlar için de ekonomik bir tarife uygulanıyor. Konya'da tam biniş ücreti 22,5 lira olarak belirlenmiş durumda. Başkan Altay, bu rakamın da diğer büyükşehir belediyeleriyle kıyaslandığında en uygun taşıma ücretlerinden biri olduğuna dikkat çekti.

'EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ GENÇLERİMİZ'

Gençlerin eğitim yolculuklarına destek olmayı en önemli sorumluluklardan biri olarak gördüklerini aktaran Altay, ulaşım sübvansiyonunun yanı sıra eğitim destekleriyle de öğrencilerin yanında olduklarını kaydetti.

Muhabir: Haber Merkezi