yusuf can

İlginç Kareler; Yahudi Levy Bir Kürt’müş! /Papazı Görmek!

15.06.2021 05:53:34 / yusuf can

-Knesset Başkanlığına Bir Kürt Yahudi(!) Seçilmişmiş!

Malum Filistin’de işgal edilmiş topraklardaki neredeyse tüm Yahudiler başka ülkelerden gelip yerleşmiş kişilerden müteşekkil.

Siyonist işgal rejimindeki Yahudilerin çoğunluğunu II. Dünya Savaşı’ndan sonra profesyonelce büyütülen ‘KORKU’ sebebiyle ülkelerini terk edenler oluşturuyor.

Her ülkeden insanlar olmakla birlikte çoğunluğu Avrupa ve eski Sovyetlerin gölgesinin hüküm sürdüğü bölgelerdeki Yahudiler ‘Hitler/Nazi Korkusu’ ile akın akın Filistin topraklarına göç etmeye başlamışlardı.

Tabii kasıtlı başlatılan bu göç hadisesinde Ortadoğu’daki Yahudiler de alarma geçirildi.
İlginçtir; Ortadoğu’da Müslümanlarla barış ve huzur içinde yaşayan Yahudiler’in tarih boyunca hiçbir zaman ‘Soykırım Korkuları’ olmadığı halde aniden onlar da alarma geçirilerek Filistin’e yönlendirildiler.

Irak, İran, Türkiye, Suriye...vs çevre ülkelerden binlerce Yahudi işgal edilen topraklara çekildi.
Kimisi ‘Kutsal söylemlere tav edildi’ kimisi de maddi menfaatle veya güvenlik endişeleri öne çıkarılarak Kudüs ve çevresine toplatıldı.

Buraya kadar yaşananlar yakın tarihin bilinen vakıaları.

Ancak hangi ülkeden gelirse gelsin işgal rejiminde toplatılan Yahudiler, geldikleri ülkeleri bazen hasretle yad etmekle birlikte hiçbir zaman “Ben Türk’üm, ben Arab’ınm , ben Kürd’üm...”söyleminde bulunmadılar.

En çok; “Ben Türkiyeliyim, Iraklıyım, İranlıyım...” diyorlar.

Yahudi Yahudi’dir.

Yahudilik hiçbir zaman salt dini bir öğe olarak ele alınmış bir söylem olmamıştır.

Yahudi denince akla ‘Bir inanç ve bir IRK’ birlikte geliverir daima.

Buna rağmen kimisi Yahudilik bir üstünlükmüş gibi onlardan olmak, onlardan görünmek için çaba sarf ediyor.

Mesela siyonist işgal rejiminin son Meclis (Knesset) seçimlerinde başkanlığı kazanan Yahudi’nin kimliği üzerine yapılan yorumlarda özellikle Irak Kürdistanı kaynaklı bir kısım Kürd basın yayın organının “israil Meclis (Knesset) Başkanlığı’na Cizre kökenli Yahudi bir Kürt olan Mickey Levy seçildi.” şeklindeki başlıkları esef verici.

Geçmiş yıllarda Türkiyeli bir kısım Jön Türk/Beyaz Türk’ün bu aşağılık psikolojisiyle hareket ederek sözüm ona “israil’deki Yahudi Türkler!” diye başlayan yorumlar vardı.

Geçen süre içinde bu hatalarından birçoğunun döndüğü görülüyor.

Ama ne yazık ki;

Bir Kürt olarak bazı Kürdlerin bu aşağılık psikolojiyle hareket ederek Knesset’e seçilen başkanın bir Kürt olduğunu iddia ederek haber yapmaları deyim yerindeyse övünülecek bir malzemeye dönüştürmeleri ilginç olduğu kadar üzüntü vericidir de.

Öncelikle bu zat-ı na muhteremin Cizre’li oluşu onu Kürt yapmaz.

Yahudilikte başka bir ırktan birinin Yahudiliğe geçmesi geçebilmesi söz konusu değildir.

Levy ya Kürt değildir ya da Yahudi değildir. Yok sonradan Kürtleşmiş biriyse yine ön planda olan Yahudiliği olduğu için Kürtlüğünün hiçbir önemi yoktur.

Kısacası övünmek değil, bu coğrafyadan Siyonist bir işgalci meclis başkanı çıktığı için üzüntü duymak gerekir...

-Papazı Görmek!

Halk arasında yerleş(tiril)en bir deyimdir ‘Papazı Görmek!’

Bu deyimin manası Batı kaynaklı olmasına rağmen Doğu Dünyasına aitmiş gibi yorumlar yapılır. Oysa Papaz ve onun temsil ettiği misyon tamamen Hristiyan Dünyasına aittir.
Rüyada Papaz görmek Batılı yorumculara göre  dostluk, karşı¬lıklı yardım ve ferahlık haberi almaya yorumlanır.

Doğulu yorumculara göre ise papaz görmek, uğursuz ve kara haberle yorumlanır.
Tüm bunlar inançla ilgili tabii.

Müslümanlar için Papaz, Hristiyanlığın sembollerinden ve o dinin misyoneri-öncüsü olarak bilinir. İslam Tarihi boyunca Müslümanlar, dini anlamda Papazlarla mücadele etmişlerdir.
Batı Dünyasında Papaz “Kurtarıcıdır” günahları siler kişiyi temizler!

Müslümanlar bir işte Papazı gördüklerinde işkillenirler doğal olarak.

En son Azerbaycan-Ermenistan Savaşında papazların bazen cephede bazen kiliselerde dua ederek askerlerine destek verdikleri görülmüştü.

Şimdi de barış zamanında Ermeni Papazların yapılan anlaşmaya göre dinlerini anlatmak için Karabağ’a geçtikleri ancak burada dini anlatmaktan çok toprakları mayınladıkları görüldü.

Şaşırdık mi?

Elbette ki hayır!

Papazı görmenin hayra alamet olmadığı boşuna söylenmemiş!

Diğer Yazıları

Tüm Yazıları

Diğer Yazarlar

Tüm Yazarlar