yusuf can

İlginç Kareler; İlyas Salman / Binali Yıldırım / Köpekler!

26.01.2021 08:00:07 / yusuf can

-İlyas Salman Komiklik Yaptığını Mı Sanıyor?

Bir zamanların ‘ZORLA’ parlatılıp ekranlara arz edilen sözde sanatçısı İlyas Salman nam şahıs bir TV kanalıyla yaptığı röportajda birbirinden ilginç ifadeler sarf etmiş.

“Ahirete, Cennet’e Cehennem’e inanmam!” demiş.

İnançsızlığının normal bir ateizm olmadığını göstermek için de inat olsun diye “Cennet ve Cehennem var ise Cehennem’i seçeceğini” belirterek militan bir ateizme inandığını ısrarla göstermiş.

Onu da anladık daha doğrusu biliyorduk da neredeyse tapına geldikleri “HALK” kavramında yaptığı yorum eminim halkta hayal kırıklığı oluşturmuştur.

Salman, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan neden ödül almayacağını 'Çünkü o ödülü, akılsız halkın verdiği oylarla aldı' sözleriyle açıklayarak sadece onun gibi düşünen insanların akıllı olabileceğini ilan etmiş oldu.

Sosyal medyadan tepki yağmuruna tutulan Salman, yaptığının hiç de komik olmadığını anlamalı (Gerçi tamamıyla zaman kaybı olan filmleri de komik değildir de neyse) halktan özür dilemelidir.

Tabii olay bununla sınırlı değil; kendisinin ne kadar akıllı olduğunu inanç tercihinde aramak gerek demeyeceğiz, sonuçta bu bir inanç meselesi yani kalp olayı.

Kişi, kalbine mühür vurulması için çaba gösterince Hak Teâla da şu ayetle cevap vermiştir;

 “Allah onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir. Gözleri üzerinde de bir perde vardır. Onlar için büyük bir azap vardır.” (Bakara Suresi-7)

-Binali Yıldırım ve Ergenekon’cular Balyoz’cular

Ak Parti’nin Eski başbakanlarından Binali Yıldırım, Edirne 7'nci Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada geçmişle ilgili dikkat çekici bir konuşma yaparak  “Ama nelerle karşılaştık, ne zorluklarla mücadele ettik. Şöyle bir geriye doğru dönüp baktığımız zaman, en önce daha iktidarımızın ilk yıllarında darbe ve vesayet heveslileri meydanlardaydı. Hatırlayın, Balyozlar, Ergenekonlar... Bunlar yalan mıydı, elbette bunlar vardı.” dedi.

Tabii işaret ettiği cenahtan “Vay sen misin bunları söyleyen!?” babında sesler yükseldi.

Hatırlanacağı gibi Ergenekon örgütü soruşturması ilk kez 12 Haziran 2007'de Ümraniye'de bir gecekonduda 27 el bombası bulunması sonucunda başladı. Davalarda 400 civarında sanık Ergenekon üyesi olmakla suçlandı. Dava 2013'te sonuçlandı ve çok sayıda müebbet hapis ve süreli hapis cezası verildi.

FETÖ’nün darbe girişimi sonrasında iktidarın geliştirdiği farklı konfigürasyonlar neticesinde 2016 itibarıyla beraat ile sonuçlanan davanın içeriğinde çok sayıda darbe teşebbüsü suikast iddiaları ve ulusal güvenliğe yönelik girişim bulunmaktaydı.

 Sarıkız, Ayışığı, Yakamoz ve Eldiven darbe teşebbüsleri, Danıştay Saldırısı, Suikast planları,

Poyrazköy'de bulunan mühimmat davası, Malatya Ergenekon'u/Zirve Yayınevi katliamı davası, Erzincan davası, Oda tv davası

Adil yargılamayı etkileme davası, OYAK Güvenlik/Danıştay saldırısı delillerinin karartılması davası,

Haberal'ın taburcu edilebileceğine dair sağlık raporunun gizlenmesine ilişkin dava… gibi çok sayıda tespitli olay bulunmasına rağmen Ergenekon hukuken bir örgüt olmaktan çıkarıldı.

Elbette ki FETÖ, diğer yapılanmalara yaptığı gibi bu yapıya da haksızlıklar yaptı. Ancak büsbütün yoktur denmesi oldukça ilginç bir sonuç olmuştu.

Ancak halkın bilinçaltında varlığını devam ettiren bu örgütün Binali Yıldırım tarafından dile getirilmesi kadar, birilerinin B. Yıldırım’a hücum etmesi daha ilginç değil mi?

Yani kimse bu konuda asla ve kat’a konuşmasın mı?

- Köpekler, yanlarındaki Yerleşimcilerle, Filistinlilere saldırdı!

Başlık biraz garip oldu farkındayım; ama gerçek böyle olmalı.

Basında geçen haberlerde “İşgalci Yahudi yerleşimciler, işgal altındaki Batı Şeria'daki El-Halil kenti yakınlarında yerleşim faaliyetlerini protesto eden Filistinlilere saldırdığı” söyleniyordu.

Yahudi yerleşimciler siyonist askerlerin himayesinde gösteriye katılan aralarında gazetecilerin de bulunduğu Filistinlilere köpeklerle saldırdı. Olaylar sırasında bazı Filistinliler yaralandı.

Normalde Siyonist işgalci Yerleşimcilerin köpekleri eşliğinde, Filistinli Müslümanlara saldırdıkları söyleniyor.

Ama iyice bakıldığında köpeklerin bu sahnedeki ikinci masumlar oldukları görülür. Çünkü köpeklerde sahibinin talimatlarına uyma fıtratı var.

Kimse de kalkıp Filistinlilere saldıran köpekleri suçlamaz bu kimsenin aklına da gelmez.

Ama insan kılıklı kötülük sembolü işgalcilere söylenecek çok şey var.

Bu vahşet dolu manzaranın belki de en acı  ve bir o kadar ilginç olan yanı;

İnsanlığın bu manzarayı kanıksamış olmasıdır.

Diğer Yazıları

Tüm Yazıları

Diğer Yazarlar

Tüm Yazarlar