M.Şerif Durmaz

Nâsip'li kişi kimdir?

26.08.2022 07:00:01 / M.Şerif Durmaz

Malum, sosyal medya hayatın bir gerçeği haline gelmiş durumdadır. Küçüğünden büyüğüne, kadınından erkeğine kadar kemen herkesin sosyal medya uygulamalarında hesabı bulunmaktadır. Düz mantıkla değerlendirildiğinde sosyal medyanın iki yönü bulunmaktadır. Fayda sağlayan ve zarar veren yönü... Aslında sosyal medyada ne ararsan onu bulursun. 

Bu haftaki köşe yazımızda, iki gün önce Facebook'ta sayfama düşen bir yazıyı sizlerle paylaşmak istiyorum. Faydalandığım bu yazıdan siz değerli okuyucularımızın da faydalanacağını umuyor, sizleri yazıyla baş başa bırakıyorum.  

“İnsanlar filan kişi çok nasipli derler; evi var, arabası var, işi var, makam sahibi evlatları var, güçlü insanlarla ilişkileri var. Bunların hepsi nasiptir, dünya nasiplerinden...

Gerçek nasipli kişi ise, Bakara süresinin son iki ayetini gece yatmadan önce okuyanın ona yeteceğini bilen ve okuyandır.

Nasipli kişi; Ayetel Kürsi'yi her farz namazdan sonra okuyanın ile cennet arasında sadece ölüm olduğunu bilen ve okuyandır.

Nasipli kişi; Ayetel Kürsi'yi yatmadan önce okuyanın, onu sabaha kadar koruyacağını ve ona şeytanın asla yaklaşamayacağını bilen ve okuyandır.

Nasipli kişi; üç defa ihlas süresini okumanın bir hatim sevabına nâil olacağını bilen ve okumaya devam edendir.

Nasipli kişi; müminler için Allah'tan bağışlanma dileyene, Allah'ın o bağışlanma dilediği her mü'min için sevap yazdığını bilip, onlar için tevbe, istiğfar edendir.

Nasipli kişi; ezan okunurken onu dinleyip okunduktan sonra "Allahümme Rabbe hazihid daveti-ttammeh vessalâtil kaimeh âti seyyidina Muhammeden el vesilete wel fazilete vedderace terrâ fî'ah veb'ashu makamen mahmudenillezi ve'adtehü" diye, Hz. Muhammed (sav)'e dua eden kişiye, O'nun şefaatinin kısmet olabileceğini bilen ve söyleyendir.

Nasipli kişi; sabah namazını camide cemâatle kıldıktan sonra güneş doğduktan yarım saat sonra iki rek'ât işrak namazı kılarak nafile ibadet sevabına nâil olacağını bilendir.

Nasipli kişi; fazileti çok büyük olan Duha (kuşluk) vaktinde iki rekat Duha namazı kılabilendir. Ki bu beş dakikasını almayacaktır.”

Rabbim tüm iman ehli müminleri gerçek nasiplilerden eylesin.

Diğer Yazıları

Tüm Yazıları

Diğer Yazarlar

Tüm Yazarlar