Mehmet Özcan

Hani ‘Denizaltıyla yolculuk’ yapacaktık Ekrem Bey?..

22.03.2024 01:00:00 / Mehmet Özcan

31 Mart yerel seçimlerine kaldı 9 gün… Türkiye’nin en büyük ili megakent İstanbul için öne çıkan isimler sahanın ve anketlerin öngördüğü AK Parti adayı Murat Kurum ve CHP adayı Ekrem İmamoğlu.

Kurum, Çevre ve Şehircilik Bakanlığında yaptığı başarılı çalışmaları dolayısıyla partisi AK Parti tarafından İstanbul’a aday gösterilmesiyle öne çıkıyor.

Rakibi Ekrem İmamoğlu ise partisinde kendisine itiraz edecek bir üst merci olmadığından dolayı 2019 seçim vaatlerini yerine getirememesine rağmen yeniden aday..

Büyük paraların ödendiği kimi anket şirketlerine göre geçmiş seçimlerde olduğu gibi İmamoğlu önde. “Kimse duymasın, kazanıyoruz” türünden..

Ancak taraflı anket şirketleri ve sosyal medya algı operasyonlarının aksine İstanbul halkına göre ‘Bu Sefer’ Murat Kurum…

Sebebi ise; İmamoğlu’nun verdiği sözlerini tutmaması ve başta trafik sorunu ve yapılmayan Kentsel dönüşüm projeleri olmak üzere biriken sorunlar yumağının İstanbul’u günden güne yaşanamaz hale getirmesi..

İstatistiksel verilere göre İmamoğlu beş yıllık süre zarfında vaatlerinin yüzde 9,73’ünü yerine getirdi. Yüzde 17,76’sını kısmen yaptı. Ve maalesef vaatlerinin yüzde 72,51’ini yapmadı.

Şimdi isterseniz İmamoğlu’nun 2019 yerel seçimler öncesi İstanbul halkına yaptığı vaatleri ve yerine getirip getirmediğine bir bakalım…

2019’da çıktığı bir yayında sunucunun “İstanbullunun korktuğu deprem sorununu siz göreve gelmeniz halinde ne kadar sürede çözersiniz? Sorusuna İmamoğlu “Beş yıl” diye cevap vermişti kendinden emin bir şekilde.

Ama aradan beş yıl geçmesine rağmen İmamoğlu’nun o gün “Çözeceğiz" dediği deprem sorunu Çalıştay’dan öteye götürülemedi.

Şimdi yeniden bir yerel seçim var önümüzde. İstanbul’a yeniden aday İmamoğlu yine bir yayına çıkmış, bu kez 2019 vaatlerini yapıp yapmadığı soruluyor..

Sunucu, “İçiniz rahat mı İstanbul’u depreme hazırladınız mı, son beş yılda” diye soruyor. İmamoğlu “Mümkün mü? 25 yılda hazırlayamadılar, ben mi beş yılda hazırlayacağım” diyerek sıyrılmaya çalıştı. Yorumu size bırakıyorum.

Mesela 2019’da vaatleri arasında “5 yılda 100 bin konutun kentsel dönüşümünü yapacağız” demişti İmamoğlu. Ama beş binini bile bitiremedi. Ayrıca “15 bin yeni sosyal konut projesi yapacaklarını” açıklamıştı ki, onu da yapmadı.

2019 yerel seçim öncesi kazanması halinde “İBB'de hiç kimsenin ekmeğiyle oynamayacağım." Diyen İmamoğlu göreve geldikten kısa bir süre sonra binlerce İBB çalışanı emekçiyi işten attı.

Geçtiğimiz günlerde çıktığı bir TV yayınında 2019’da “İBB sosyal tesislerinde haftada bir ücretsiz düğün yapacağız” dediği vaadi sorulan İmamoğlu, “Hatırlamıyorum” dedi.

Adam, bırakın trafik sorununu çözmeyi 2019’da bastırdığı broşürlerde DENİZALTIYLA KENT İÇİ ULAŞIM YAPTIRACAĞINI vadetmiş!. Çıktığı yayında bu vaadi için de “Hatırlamıyorum” dedi.

Pes doğrusu, işine gelmeyince “Hatırlamıyorum” de, çık işin içinden...

İnsanlara hayal satmak kolaydır, ancak önemli olan kişinin, kurduğu hayali gerçekleştirebilmesidir. İşte başarı o zaman konuşulur ve yeniden seçilmeye gerekçe olabilir.

Buradan Sayın İmamoğlu’na İstanbul halkı adına bir gazeteci olarak soruyorum; koca bir beş yılda yerine getirmediğiniz vaatlerinize rağmen yeni bir dönem için vatandaş size niye oy versin ki?..

Eğer sizin için sorgulayan seçmenin oyu önemli değil, sorgulamayan tabanınızın ve ittifak ettiğiniz gizli ortaklarınızın “Çantada keklik” blok oyları yeter, düşüncesindeyseniz yanılıyorsunuz..

Ha bir de soruşturması süren, teşkilatınızın dört saat boyunca say say bitiremediği deste deste milyonlarca paranın illegal bir amaca hizmet için kullanılmadığına dair bir sonuç çıkar umarım.. Yoksa partice sadece seçimi kaybetmekle kalmazsınız…

Devam edelim..

“İstanbul'a 630 kilometre metro yapım projesi” olan İmamoğlu beş yılda gerçekleştirebildiği metro inşaatı 7,24 kilometre ile sınırlı kaldı. İBB’nin yapması gerekip de yapmadığı birkaç metro proje inşaatını, vatandaş mağdur olmasın diye Ulaştırma Bakanlığı el atıp yaptı.

Göreve gelmeden “TEM Otoyolu'na Megabüs” sözü veren İmamoğlu, bu projesini yapmadığı gibi Kadir Topbaş döneminde hizmete açılan Metrobüs hizmetini Hindistanvari istif yolculuğuna çevirdi.

“İstanbul'un iki yakasına iki ayrı otogar” yapacağız demişti, bırakın yeni otogarlar yapmayı eski otogarı bile geliştiremedi. 

“100 bin araçlık kapalı otopark yapacağız" dedi. Bırakın yeni otoparkları; İSPARK'ı bile batırdı!

Hemen hemen her gün arızalanan, yanan İETT otobüs görüntüleri Türkiye’yi dünya kamuoyunda üçüncü dünya ülkeleri sınıfında gösteren bir algıya sebep oldu.

Daha gerçekleştirilmeyen onlarca vaat, ‘karneyi çok seven’ İmamoğlu’nun notlarının oldukça zayıf olduğunu gösteriyor.

Onu bunu bilmem; ‘Size bi’şey söyleyeyim mi..’ Göreve geldiğinden bu yana bırakın vaatlerini yerine getirmeyi, sel felaketinde tatilini yarıda kesmeyecek kadar adı tatille özdeşleşen, kar felaketinde İngiliz elçiyle balık yemekle meşgul, her fırsatta cumhurbaşkanı olma hayalini icra etmeye kalkan birinden İstanbul’a belediye başkanı olmaz!..

Yanlış anlamayın Sayın İmamoğlu.. Amacım sizi kötülemek değil ancak söz verdiğiniz halde yapmadığınız vaatlerinizi yerine getirmiş gibi konuşmanıza ‘üzülüyorum’ ve üstüne tekrar aday olmanızı doğru bulmadığım için eleştiriyorum..

Duamız; İstanbul’a vaatlerini yerine getirecek, trafik sorununu halledecek, kentsel dönüşümü yapacak ve Kutlu Nebi’nin(Sallallahu Aleyhi Vesellem) müjdesine mazhar olmuş Şehr-î İstanbul’u dünya başkentleri arasında birinci sıraya yükseltecek bir başkan seçilmesi.. İşte o zaman ‘Her şey çok güzel olacak…’

Diğer Yazıları

Tüm Yazıları

Diğer Yazarlar

Tüm Yazarlar