Mehmet Özcan

Fedakârlığı; Ali Cengiz Oyunu oynayanlar değil siyaset üstü düşünenler yapabilir

23.02.2024 01:00:10 / Mehmet Özcan

Daha önce yazmıştım; CHP, 2018’de İYİ Partiye TBMM’de grup kurabilmeleri için on beş vekil vermişti. Bazılarının ifadesine göre kiralamıştı ama biz yine de öyle demeyelim. Görünürde bu bir fedakârlıktı. Ödünç verilen vekiller, İYİ Partinin yeterli vekile sahip olması sonrası kendi partilerine geçmişlerdi. Heykel dikmekten başka hizmet bilmeyen CHP zihniyetinin bu adımı herkesi çok şaşırtmıştı. Kimse CHP’nin fedakârlık yapacağına inanmıyordu. İnanmamakla da haklıydılar.

Nihayet CHP’nin yaptığı bu fedakarlığın fedakarlık değil de aslında karşılıklı çıkar ilişkili bir dayanışma olduğu çok geçmeden anlaşılmıştı. İYİ Partinin, İstanbul’da İmamoğlu’nu destekleyerek CHP’ye borcunu ödediği, İYİ Partili kurmayların medya kanallarındaki anlatımlarıyla ortaya çıkmıştı.

Bu fedakârlık iki partiye de kazandırmıştı ama bu fedakârlık türü karşılık bekleyen bir türdü. Karşılığı olmasa, yapılmayacaktı.

31 Mart yerel seçimlerine yaklaşılırken İmamoğlu’nun gölge, Özgür Özel’in genel başkanı olduğu CHP’de yeni yeni çıkar kazanları da kaynıyor.. ‘Sırtından hançerli’ bir önceki genel başkan Kılıçdaroğlu’ndan sonra zıplayıp hoplayanların birbirine girdiği bir adaylar savaşıdır yaşanıyor, sormayın..

Depremin yıktığı şehir Hatay’da CHP seçmeninin istememesine rağmen dayatılan bir başkan adayı mı dersiniz.. Aday seçilmeyip istifa eden onlarca partili başkan mı dersiniz.. CHP’de yıllanmış Gürsel Tekin’in istifası mı dersiniz.. Medya kanalları üzerinden birbirlerinin kirli çamaşırlarını ifşa etmeler mi dersiniz.. Bir önceki seçimde masa altına gizledikleri müttefikleri HDP ile bu seçimde bu kez Ali Cengiz oyunlarıyla DEM’lenmek mi dersiniz.. Ne ararsanız var yani..

CHP’deki istifaların bir de trajikomik tarafı da var. Birkaç ay önce CHP’nin Hasanoğlan Gençlik Kolları Başkanlığından istifa eden Vedat Kahriman adlı bir CHP’li, ‘CHP'den istifa ettiği' gerekçesiyle feci şekilde dövülmüştü. CHP’den istifa edenlere önemle duyurulur. Sonra demedi demeyin..

Fedakârlık kavramını siyasette hakkıyla uygulayan parti ve adaylar da var elbette. Bir elin parmaklarını geçmez bunlar. Bu partilerden biri de HÜDA PAR’dır. Geçmiş seçimlerde memleketin selameti ve istikrarın sürmesi için nasıl ki haklarından vazgeçtilerse 31 Mart yerel seçiminde de yine büyük bir fedakârlık örneği sergiliyorlar. Kimi zaman çevrelerinden aldıkları ağır eleştirilere rağmen sırf, emperyal dış güçlerin, memleketi siyasi, ekonomi ve kültürel istilalara karşı koruma içgüdüsüyle ittifak ruhunu canlı tutma gayretlerini sürdürüyorlar.

Cumhur İttifakında bulunan HÜDA PAR dört büyükşehirden, büyükşehir belediye başkan adayı çıkarmayacağını açıkladı. Bu iller; İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa..

HÜDA PAR’ın, karşılığında hiçbir vaat veya beklentiye girmeden aldığı bu karar bir vefa örneği olmakla birlikte büyük bir dava ve güçlü bir iradeye sahip olunduğunun da bir alameti..

Ülke genelinde 71 il, 26 büyükşehir ve 703 ilçede kendi adaylarıyla seçime giren HÜDA PAR, bu dört büyükşehirde de aday çıkarabilirdi. Ama dört büyükşehirde çıkarılacak aday Cumhur İttifakının elini zayıflatacaktı.

İstanbul üzerinden konuşursak; ister AK Parti olsun, ister CHP ya da bir başka parti, fark etmiyor, hiçbir parti tek başına alamıyor. İstanbul, illa ki ittifakla elde edilebilir.

Bu seçim, birçok sürprize gebe olmakla birlikte, HÜDA PAR için bir hayli önemli. Rakiplerinin sürekli 2014-2018 seçim sonucuyla küçümsediği oy oranlarının bu seçimde daha anlaşılır ve de güçlü bir şekilde ortaya çıkacak olması…

Sonuç itibariyle; fedakârlık kavramı İslami bir kavramdır. Fedakârlığı, kuruluşundan günümüze İslam’a ve değerlerine düşmanlık yapan CHP’nin; aynı kulvarda yürüdüklerine dahi karşılığını almadan gösteremezken, yönetmeye talip olduğu Müslüman halka karşılıksız göstereceğine inanmak, saflık olur.

Fedakârlık, karşılık beklemeden hakkından feragat edebilmektir. Fedakârlık; kendilerinden ziyade halkın ve memleketin selametini önceleyenlerin “Yanlış adayla kazanmaktansa doğru adayla kaybetmeyi yeğleriz” diyerek siyaset üstü düşünebilen Hür anlayışın gösterebileceği erdemli bir davranıştır.

 

 

 

 

 

 

 

Diğer Yazıları

Tüm Yazıları

Diğer Yazarlar

Tüm Yazarlar