Mehmet Özcan

Ah Gazze.. Ne çok şey öğrendik senden…

24.11.2023 01:00:00 / Mehmet Özcan

Ah Gazze.. Ve ey onurlu halkı ile izzetle direnen mücahitleri..

Ne çok şey öğrendi sizden insanlık..

Meğer ne acılarınız varmış da anca bombalar altında can verince öğreniverdik mazlumiyetinizi..

Gah geçmişte yaşananlara ışık tuttunuz, gah geleceğe ferasetle bakmayı öğrettiniz..

Firavunun İsrail oğullarının bebeklerini tek tek boğazladığı gibi bugün o İsrail oğullarının soyundan gelerek siyonistleşenler de siz Filistinlilerin bebeklerini vahşice katlederek firavuni bir zulüm sergilemekte.

Zalim Yezid’in, Fırat’ın kenarında açlık ve susuzluğa hapsederek şehid ettiği Hz. Hüseyin ve yetmiş iki yareninin mazlumiyeti, yalnızlığı ve izzetle direnişi neyse.. 17 yıldır ambargo altında bombalanarak katledilen canlarınıza rağmen zulme karşı izzetle direnişiniz de aynen Hüseyincedir.

Hâli pürmelaliniz, Ashab-ı Uhdud misalini hatırlatıyor.. Hani geçmişte zalim hükümdarın öldüremediği gencin, bir halkın uyanışına vesile olma uğruna canından geçtiği gibi.. Siz Gazze halkı ve Mücahidleri de hem toprağınızı savunmakla hem de iki milyar Müslümanın da sorumluluğunda olan Mescid-i Aksa ve Kudüs davası uğruna canlarınızdan geçtiniz. Uyuyan milyarlarca insanı uyandırdınız.

Şunu bilin ki tek dayanağınız olan Allah’a(cc) olan samimi bağlılığınızla batıla karşı verdiğiniz hak mücadelenizde toprağa düşen şehid bedenleriniz uyandırdı dünya halklarını. Hristiyan halklar, insanlığa şifa kaynağı aziz Kur’an’ı inceler oldu. Avrupa’dan, Amerika’dan her gün hidayet haberleri geliyor.

Tek başınıza nükleer güce sahip Batının maskesini düşürmeyi başardınız. Batının kurduğu uluslararası kurumlar üzerinden dünya halklarını nasıl sömürdüklerini ve kandırdıklarını ortaya çıkardınız. Konu batılı ülkelerin çıkarları olunca uluslararası kurumların jet hızıyla harekete geçtiği, ancak Müslüman ülkeler olunca üç maymunu oynadıkları ve de tiyatral bir düzeneğe bile ihtiyaç duymadan açıktan yaptırmaya mecbur bıraktınız. Sürdürdükleri saltanatlarının yıkılacağı süreci başlattınız. Tüm bu hakikatleri, Gazze halkı ve tüm Filistin halkının meşru temsilcisi HAMAS İslami direniş hareketi olarak siz ortaya çıkardınız.

Ama biz utanıyoruz.. Bakmaya yok, yüzümüz! Kurtuluş savaşında Çanakkale’de omuz omuza çarpışarak toprağa düşen ecdadınızın mezarlarına bile bakmaya utanıyoruz. Libya’da İtalyanlara karşı, Suriye’de Fransızlara karşı ve Filistin’de siyonizm terörünün himayedarı İngiliz sömürgecilere karşı Osmanlının safında alemî İslam’a ait toprakları savunan şanlı direniş önderi Şeyh İzzettin el Kassam’ın talebeleri siz mücahidlerin yüzüne bakmaya utanıyoruz..

57 İslam ülkesi toplanıyor ama kınamaların ötesine geçemiyor. Bir iki liderin çabası, orduları harekete geçirmeye yetmiyor. Ülkelerimiz bağımsız görünebilir ancak öyle değil, batının kurduğu sistemle yönetiliyor ve yüzyıl önce cetvelle çizilen sınırlara hapsolmuş durumdayız.. Meydanlardan haykırıyoruz zalime, zulmünü durdursun diye ama uzanamıyor elimiz size, omuz veremiyoruz can kardeşlerimize…

Ve tüm gelişmiş imkanlarımıza rağmen yokluk içerisindeki samimiyetinizle sanki cihad sadece size farz kılınmış gibi ayıbımızı da yüzümüze vurmuyorsunuz. Ve, ‘Siyonist teröristlere ve onlara destek veren küresel emperyalistlere karşı biz savaşırız. Siz sadece halkımıza yardım edin ve bir de dua edin’ yeter diyerek gösterdiğiniz büyüklük karşısında bir kez daha eziliyor ve utanıyoruz..

Bir avuç inanmış mücahidin Gazze savunması, bize Efendimiz Hz. Muhammed’in (sav) Bedir’de, Hendek gazvesinde, o zor zamanda yaptığı duayı hatırlatıyor. Biz de ellerimizi semaya açarak efendimizin duası gibi Sana yakarıyoruz;

Allah'ım.. Bu bir avuç mücahide zafer nasip et. ‘Ey Kur’ân-ı Azîmüşşân’ın sahibi.. Ey düşmanlarla hesâbı tez gören Rabbimiz’.. Sen, Gazze önünde toplanan şu siyonist Yahudi topluluğunu hezimete uğrat! Ya Rabbi.. Bu Mücahidler Kur’an’ın hadimi, Peygamber Efendimizin(sav) takipçisi, günümüzün ashabı.. Cihad ruhunun unutturulduğu, İslam aleminin sindirilerek zelil ettirilmek istendiği bugünlerde bu bir avuç Kassam mücâhidini koru, muzaffer eyle ve katından yardım gönder.. Sana adanan binlerce canımızın şehadetini kabul et ve mübarek eyle.. İnsanlığın hidayetine ve Müslümanların uyanışına vesile kıl Ya Rabbi… Amin.

Diğer Yazıları

Tüm Yazıları

Diğer Yazarlar

Tüm Yazarlar