Mehmet Özcan

Tek Parti dikta döneminizi mi özlediniz?

19.09.2023 01:00:00 / Mehmet Özcan

İktidarda oldukları tek parti döneminde âlimleri darağaçlarında sallandıran, camileri ahıra çeviren, 18 yıl boyunca ezanı yasaklı tutan CHP zihniyetinin aradan bir asır geçmesine rağmen; İslam’a, değerlerine ve Müslümanlara yönelik düşmanlıkları bitmiyor.

Laik Kemalist ve Marksist sol zihniyetin bu seferki rahatsızlık konusu, Kur’an Nesli Platformunun Türkiye’nin dört bir yanında düzenlediği ‘Hayat Namazla Güzeldir’ etkinliği…

Yaşları 7-10 arası değişen binlerce çocuğun namaza başlama törenleri, İslam düşmanlığında birleşen zihniyeti adeta kudurttu. Din düşmanı kaos simsarları; sosyal medya, yazılı basın ve görsel medyada çocukların bu güzel etkinliğini tehdit unsuru olarak algılayıp hedef gösterme çabasına girdi.

Etkinliğin videosunu sosyal medya hesabından “Burası Afganistan oldu. Bütün çocukları kandırmışlar. Askeri eğitim veriyorlar onlara.” sesiyle yayınlayarak hedef gösteren, Pkk/HDP’ye yakınlığıyla bilinen sözde bir gazeteci ise gelen yoğun tepkiler üzerine dolaylı tehdit edildiğini iddia etti.

CHP milletvekili Namık Tan ise bu sözde gazeteciyi bahane ederek Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na ‘Hayat Namazla Güzeldir’ etkinliğine yönelik yazılı soru önergesi verdi. Soru önergesinde dikkat çeken kısım şu: “… illegal bir ‘medrese’ bünyesinde.. Yüzlerce çocuğun nereye götürüldüğü ve ne şekilde eğitildiği… 800’ün üzerinde medresenin faaliyette bulunduğu ” şeklinde.

Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin nasıl bir cevap verir bilmiyorum. Ama CHP’li vekile şunu hatırlatmak isteriz; düşmanınız da olsa adil olun, çarpıtmayın, yalan yanlış, kamuoyunu yanıltmaya kalkmayın. Önergenizde “İllegal bir ‘medrese’ bünyesinde” diyerek araştırmadan veya bildiğiniz halde çarpıttığınız etkinliği illegal bir yapı değil, yasal bir kuruluş olan Kur’an Nesli Platformu düzenlemiştir.

Etkinliği düzenleyenler gidip de Hristiyan veya Yahudilerin çocuklarına getirtip zorla namaz kıldırmamışlar. Çocuklarını namaz kılmayı öğrenmeye gönderenler Müslümanlar.

Müslümanım diyen hiçbir birey Müslüman çocukların Namaz kılmayı öğrenmelerine karşı olmaz. Rahatsızlık duyanlar Müslüman olmayanlar olsa insanın zoruna gitmez. Ancak hem Müslümanım deyip hem inancımızın gereği Namaz ibadetine karşı olmaya ‘Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu’ demekten alıkoyamıyor insan kendini.

Kur’an Nesli Platformu gönüllüleri, yıllardır yurdun dört bir yanında düzenli yaptığı etkinlikle 7-10 yaş arası çocuklara iki hafta boyunca Camilerde Namaz kılmayı öğreterek Müslüman nesillerin yetişmesi için çaba gösteriyor. Ve bu yaptıklarını, bir karşılık beklediklerinden değil, sadece ve sadece Allah’a kulluk görevlerini ifa etmek maksadıyla ibadet bilinciyle hareket ediyorlar.

Namaz kılmayı öğrenen bu çocukları tehdit gören sorunlu zihniyete sormak lazım;

Neden içki, fuhuş ve uyuşturucunun pençesinde kıvranan gençliğin perişan halleri için kılınız kıpırdamazken Namaz kılmayı öğrenen çocuklar sizler için tehdit oluşturuyor acaba?

Pkk’nin dağa kaçırıp askeri eğitim verip savaştırdığı ve öldürttüğü binlerce erkek-kız çocuklarını neden sormuyorsunuz?

Yıllardır HDP’nin kapısında evlatlarını bekleyen anaları neden gündem etmiyorsunuz?

Ya dağa kaçırılıp namusu kirletilen çocuk yaştaki kızları ve intiharlarını?..

Çocukları ve gençleri tek cinsiyetçi sapkınların bataklığına iten politikalarınızdan da mı utanmıyorsunuz?

Namaz kılan çocuklardan korkmanıza gerek yok. Namazla yetişen nesil insanı ihya, geleceği inşa eder Allah’ın izniyle. Ama asıl namazsız yetişen nesilden, para için çocukları uyuşturup canavarlaştıran yaratıklardan ve bu kötülüklere destek veren zihniyetinizden korkmalısınız.

Medreselerin varlığından rahatsızlığınız ise seleflerinizin izinden gittiğiniz ve İslam düşmanı zihniyetinizin değişmediğinin kanıtıdır. Sadece Güneydoğu’da 800’ün üzerinde medrese açılmış ve ilim öğrenmek için talep görüyorsa bu, yoğun teveccüh gösterildiğinin de işareti. Halk istiyorsa halkın vekilleri olduğunu iddia eden sizler neden karşı duruyorsunuz? Medrese okuyanlar aynı zamanda MEB bünyesinde eğitimlerine de devam ediyorlar. Fenni ilimlerin yanı sıra dini ilimlerin de öğretildiği bir eğitim almanın kime ne gibi bir sakıncası olabilir ki? Ama size göre laikliğe aykırı tabi!

Eğitim konusunda tektipçiliğinizden kurtulmadığınız müddetçe ve hâlâ bu gerici zihniyetinizden çekinen bir politikanın iktidarca sürdürülüyor olması, ülkenin eğitim seviyesinin daha uzunca bir süre üçüncü dünya ülkeleri düzeyinden kurtulamayacağı anlamına geliyor.

Hatırlayalım; 28 Şubat sürecinde bir yandan başörtülü kızları okullara almazken diğer taraftan “Dinciler, kızlarını okutmuyor” yaftalamalarıyla on binlerce kızın okumasını engelleyen sizin bu azgın zihniyetiniz değil miydi?

Şundan zerrece şüphemiz yok ki; elinize iktidar fırsatı geçse ilk olarak tüm partileri kapatarak tek parti dönemi özleminizi giderir, ardından bu halkın inancı İslam’a, değerlerine ve inancı doğrultusunda yaşayan Müslümanlara yönelik düşmanlığınızı ceddinizi aratmayacak şekilde zulmederek sergilersiniz. Allah fırsat vermesin. Bunun içindir ki bu millet yarım asırdır bu kirli zihniyetinize iktidar olacak desteği vermiyor, vermemeli de.

Diğer Yazıları

Tüm Yazıları

Diğer Yazarlar

Tüm Yazarlar