Mehmet Özcan

Hayır köprüsüne iyilik elçisi olmak istemez misiniz?

18.03.2023 07:00:00 / Mehmet Özcan

Depremin 40’ı çıkmadan bir felaket daha yaşadık. Deprem illerinden Şanlıurfa ve Adıyaman’da sel oldu, 17 kişi can verdi. Halen kayıp olan birkaç kişi de var. Rabbim muhafaza etsin. Gerçekten zor, önce deprem sonra sel…

Türkiye’nin gündemi o kadar çabuk değişebiliyor ya da değiştirilebiliyor ki gerçekten baş döndüren cinsten. Bugün 14 Mayıs seçimlerine 57 gün kala, 6 Şubat depreminin üzerinden de 41 gün geçti.

Altılı masa müdavimlerinin aday kriziyle bir anda basın ve medyanın da gündemi deprem bölgesinden siyasete kayınca depremzedeler gündemin ikinci sırasına yerleşti. Hal böyle olunca seçim odaklı hareket eden siyasiler de deprem illerine pek uğramaz oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yoğun bir şekilde bizzat iştiraki ve depremzedelere yönelik politikası, bakan ve milletvekillerinin sahadaki hummalı çalışmaları, 17 Ağustos 1999 depremi döneminin yönetimiyle karşılaştırınca, mevcut hal insanı ümitlendiriyor. Ki; 6 Şubat depremi 17 Ağustos depreminin 6 katı şiddetinde olması ve 11 ili kapsamasına rağmen…

Bununla birlikte ilk günden bugüne ve başta genel başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu olmak üzere parti teşkilatını depremzedelerin sorunlarını çözmek amaçlı deprem illerinde tutan HÜDA PAR da büyük bir teveccühü hak ediyor.

Asıl tebrik edilmesi gereken kesim ise depremin ilk saatinden itibaren bölgeye intikal eden insani yardım vakıfları. İlk günlerde hem arama kurtarma, hem sıcak yemek yapma, hem de çadır, battaniye, giyim, gıda ve envai çeşit yardım dağıtan bu isimsiz kahramanların hakkı ödenmez.

Arama kurtarma bittikten ve depremin üzerinden 1 ay geçtikten sonra ilk gün yoğunluğundaki yardım çalışmaları zayıfladı. Birçok STK deprem bölgelerinden ayrıldı. Halen çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren az sayıda STK, depremzedelerin ihtiyaçlarına cevap veriyor.

Ancak dört kardeş kuruluş var ki isimlerini zikretmeden geçemeyeceğim. Umut Kervanı Vakfı öncülüğünde Yetimler Vakfı, Avrupa Yetim Eli ve İHO Ebrar yardım kuruluşları…

Bu iyilik elçileri, gidenlerin aksine gün geçtikçe daha fazla depremzedeye ulaşıp ihtiyaçlarını gidermek ve üç öğün yemek vermek için yeni yeni aş evleri açıyor. 40 günü aşan bir süredir nöbetleşe günde üç öğün yemek yapan bu iyilik gönüllüleri gıda dağıtımının yanı sıra şimdi de ramazanda iftar ve sahur yemeği çıkararak 24 saat depremzedelerin hizmetini ifa edecekler. Depremzedelerin umudu, manevi dayanağı bu yürek ısıtan insanların varlığı daim olsun inşallah, Rabbim eksikliklerini göstermesin.

Günde 100 bin insana aş çıkaran bu yardım kuruluşlarının yaptığı bu maliyetli işe, derler ya ‘dağ dayanmaz’. Gelir elde edici kurumlar değiller, kuruluş misyonları gereği zenginden fakire köprü görevi görüyorlar. Yakından müşahede ettiğimiz böylesi güvenilir kurumların bu yardımları pürüzsüz sürdürebilmeleri için herkesi ama özellikle de durumu iyi işadamlarımızı Umut Kervanı Vakfı’na nakdi yardım yapmaya çağırıyoruz.

Ya da yardım etmekle birlikte durumu müsait olanlara şöyle somut bir öneri de sunabiliriz. Ramazan 30 gün; bu otuz günden herkes bir gün satın alsın ve günü gelen, o günün menüsüne göre tutarı ne ise ödesin, karşılığı cennet köşkleri olsun.

Bağış için https://umutkervani.org.tr/ internet adresine girebilir. 0543 870 81 32 - 0212 562 34 72 – numaraları arayabilir, info@umutkervani.org.tr adresine mail atabilirsiniz.

Ne dersiniz; var mısınız, hayır köprüsüne iyilik elçisi olmaya?

Diğer Yazıları

Tüm Yazıları

Diğer Yazarlar

Tüm Yazarlar