Mahmut Ensar

3 Dünya savaşı oluyor da haberimiz yok

29.06.2024 01:00:30 / Mahmut Ensar

Bütün dünyada 3. Dünya savaşı başlamak üzere korkusu var.

Peki, bundan önceki dünya savaşı yeterince tahlil edilmiş miydi acaba?

Öğretilen tarihe göre 2. Dünya savaşı Almanya’nın Polonya’yı işgal ettiği 1939 yılında başlamıştır.

Beyaz Avrupa merkezli bir tarih okumasıdır bu. Zira bu işgalden çok daha önce devasa savaş ve işgaller zaten yaşanıyordu. Çünkü 1. Dünya savaşı tamamlanmamış (eksik kalmış) bir savaştı. Bundan dolayı 2 Dünya Savaşı aslında 1. Dünya Savaşı’nın ertelenmiş halinden başka bir şey değildi.

Çatışma Beyaz Avrupa’ya ulaşınca “2. Dünya Savaşı başladı” denildi. Oysa Japonya 1931’de Mançurya’yı, 1937’de Çin’i işgal etmişti. İtalya’nın Etiyopya’yı işgali 1935 yılında başlamıştır. Yani 1939’dan önce…

Bu işgallerin biri Asya’da diğeri Afrika’da olunca dünya savaşı başlamış sayılmıyordu.

Avrupa’da Polonya’nın işgalinden önce İtalyanların Arnavutluk’u işgali vardır ama Arnavutlar beyaz Avrupalı olmadığı için bu işgal dünya savaşının başlangıcı sayılmaz.

Nasıl ki 1. Dünya savaşının sonuçları 2. Dünya savaşını doğurdu 2. Dünya savaşının ve Batı dünyasının tahakküm siyasetinin bir sonucu olarak 3. Dünya savaşı kesinlikle yaşanacaktır. Hatta yaşanıyor.

Nasıl ki 1931 yılındaki Mançurya işgali ya da Etiyopya işgalleri 2. Dünya savaşının öncülleri idiler günümüzde de Irak, Afganistan işgalleri, Suriye’nin istikrarsızlaştırılma savaşı, Gazze’nin işgali 3. Dünya savaşının İslam Dünyasındaki cepheleridir.

Irak işgali aslında İtalyanların Etiyopya’yı işgaline benzer. Beyaz adam esmer ya da siyah adamı öldürünce dünyanın gündemini işgal etmez ama beyaz adam birbirini öldürmeye başladığı an yani Avrupalının canı yandığı an herkes 3. Dünya Savaşı başladı diyecek çünkü savaşlar Avrupa’ya sıçramayana kadar kavramsallıklarını kazanamazlar. Zira kavram üretimi 250 yıldır batının elinde. Asya’da ya da Afrika’da onlarca devlet yıkılsa, parçalansa bile buna dünya savaşı adı verilmez. Dünya savaşı sayılabilmesi için güç sahiplerinin devrede olması gerekir.

Ukrayna savaşı 3. Dünya savaşı kavramının oluşmasındaki ilk adımdır.

Nasıl ki 1. Dünya Savaşı sonrasında sömürge dağılımındaki adaletsizlik 2. Dünya savaşını doğurdu 2. Dünya savaşı sonrasında oluşturulan barbar mekanizmanın yeni ve devasa bir savaş doğurmasına şaşırmamak gerekir.

Bu savaş Çin ABD arasında mı olur Rusya ile batı arasında mı olur kestirmek zor. Ama kesin olan bir şey var ki İslam dünyasının bu savaştaki rolü piyonlaştırılmadır. Piyonlaştırılmadan kasıt asker tedarik zincirinin bir parçası olmak.

Her İslam ülkesinde Amerika’nın safında savaşma karşılığında “Green Card” vaadine kanacak hatırı sayılır bir kitle var değil mi?

İşte bundan dolayı piyonlaştırılmaya direnecek bütün bölgeler İsrail eli ile yok edilmeye çalışılıyor.

 

Diğer Yazıları

Tüm Yazıları

Diğer Yazarlar

Tüm Yazarlar