Konuk Yazar

Maske Kimsin Sen?

09.01.2022 00:51:46 / Konuk Yazar

Geçtiğimiz günlerde Fox TV de yayınlanan "Maske Kimsin Sen?" programı yayına girdi. Bu programda; ünlü isimler çeşitli maskeler kullanıp kimliklerini gizleyerek şarkı söylemektedir. Jüri üyesi tarafından da kim olduğu tahmin edilmeye çalışılıyor.

Yayınlandığı günden beri bir kesim tarafından oldukça ilgiyle izlenirken bir kesim tarafından da eleştirilere tabi tutulmuştur. Eleştirilerin nedeni de bu programın formatının toplumun ahlakına uygun olmamasıdır. Çünkü programda kullanılan maskelerin bilinçaltına verdiği mesajlar insan kültür ve ahlak yapısını bozmaktadır. Bilinçaltı ile verilen mesajlar ile toplumda oluşturulan satanizm ve paganizm gibi düşünce yapısıyla şeytana tapan ve şeytanı yücelten çalışmalar yapılmaktadır. Bugün televizyon ile dünyanın her yerinden haber alınmaktadır.

Bugün, görselliğin sağladığı avantajla, insanı ve insan davranışlarını etkileme gücüne sahip bu iletişim aracı, program yapımcıları, medya patronları ve reklamcılar tarafından kendi amaçları doğrultusunda, daha çok ticari çıkarlarla, başarılı bir biçimde kullanılmaya başlanmıştır. Dikkatli kullanıldığında, sosyo-ekonomi, kültürel, siyasi ve teknoloji gibi pek çok alanda yaralanabilecek bu araç, insan davranışı ve yaşam tarzı hatta konuşma ve diksiyonun geliştirilmesine katkı sağlayabilecek bir özelliğe de sahiptir. Çünkü insanlar televizyon izlerken farkında olmadan izlediği konunun yanı sıra, konunun yer aldığı mekân, davranış ve konuşmalardan da etkilenmektedir.

Günümüzde yayınlanan programların içeriklerinin insanlara sosyal, kültürel ve psikolojik zarar verdiği ve onları kültürel ve ahlâki değerlerden uzaklaştırdığı görülmektedir. Bugün yayınlanan 'Maske Kimsin Sen?" gibi programlarla toplumun ahlakı, inancı ve aile kültürü zedelemektedir. Başta çocuklar olmak üzere herkesin izlediği televizyon programlarının bu nedenle incelenip ona göre yayına hazırlanması gerekmektedir. Bunu da toplumun ahlâk, kültür ve ruh sağlığına odaklı, eğitici, ebeveyn ve çocukların bir arada izleyerek gülebildikleri televizyon programlarına yer verilmesi ile gerçekleşebileceği unutulmamalıdır.

Zeynep Sarıağaç

Diğer Yazıları

Tüm Yazıları

Diğer Yazarlar

Tüm Yazarlar