Konuk Yazar

BELKİ DE SON RAMAZANIMIZ

09.05.2021 02:54:09 / Konuk Yazar

Oruç günlerindeyiz, olma ve olgunlaşma yolundayız, bu vesile ile şöyle kendimizce bir değerlendirme yapalım.

Kim bilir belki de bu bizim son ramazanımız.

Bir sonraki Ramazan’a ulaşamayabiliriz. Belki de elimizdeki son fırsat. Peki bunu nasıl değerlendirebiliriz? Bu konuda bazı tavsiyelere gelin kulak verelim.

Hani Allah resulü (sav) efendimizin namazla ilgili şöyle bir tembihi var “Kıldığınız her namazı son namazınızmış gibi kılınız.” Gelin biz bu hadisi oruca uyarlayalım. Son orucumuzmuş, son ramazanımızmış düşüncesi ile şu ramazanı değerlendirelim. Bunun hakkında birkaç tavsiyeye kulak verelim.

Bunlardan birincisi belki de uzun süredir terk etmeyi düşündüğümüz ama bir türlü başaramadığımız üç hatamıza, üç yanlışımıza veya üç günahımıza bu Ramazan vesilesi ile nokta koyabiliriz, tövbe edebiliriz.

İkinci yapmamız gereken şey belki uzun süredir başlamayı hedeflediğimiz, düşündüğümüz, niyetlendiğimiz ama bir türlü başlangıç yapamadığımız üç güzel amel, üç güzel hayırlı iş mutlaka hayatımda olması gereken olduğu takdirde bizi Rabbimizin rızasına taşıyabilecek ve gerçekten İslami temsil ve tebliğ noktasında bize katkı sağlayacak üç güzel amel ne ise ona başlamamız lazım.

Üçüncü yapmamız gereken, davet çalışmalarında her ne kadar hastalık sürecinde de olsak, kendimize belirlediğimiz üç kişi ile ilgilenmeyi, onlarla yakınlık göstermeyi İslami davet noktasında o üç kişiye ulaştırma noktasında çaba sarf etmeyi ihmal etmeyelim. Kim bilir beki bu vesile ile üç kişinin secdeyi sevmesine vesile olabiliriz, Allah ile yakınlaşmasına biz öncülük etmiş olabiliriz. Ama mutlaka hepimizin bu konuda bir gayret ve azme sahip olmamız gerekiyor.

Dördüncü olarak şu Ramazan günlerinde üç kişiyi sevindirmeyi hedefleyelim. Bu üç mazlum, üç yetim, üç yaşlı aklımıza gelebilecek herhangi biri olabilir. Kim bilir belki bir selamımız, bir infakımız, bir sadakamızla sevindirebileceğimiz insanlar olabilir. Unutmamamız gerekiyor ki dua etmek kolay, almak zordur ve biz istersek mazlumların duasını alabiliriz.

Beşinci olarak şu Ramazan günlerinde belki de yine uzun süredir ertelediğimiz kitap okuma zafiyetimizi telafi etme cihetine gidebiliriz. Bu noktada en az üç kitap okumamız çok isabetli olacaktır. Bu herhangi bir kitap olabilir, her bir kardeşimiz kendisinde ne konuda eksiklik görüyorsa tercihini ona göre yapmalıdır. Şunu da unutmayalım ama kitabın bizim kulluk bilincimize katkı sağlamasına özen gösterelim, ona göre kitap tercihlerinde bulunalım.

Kıymetli okuyucular, yukarıda beş tane üçten bahsettik inşallah bu tavsiyeler Ramazan’ı dolu dolu yaşamak ve hayatımızda olması gereken ve yaşayış noktasında pratize etmemiz ruhi ve kalbi dünyamızı bunlarla zenginleştirmemiz gerekmektedir.

Ramazan’ın başlangıcında ki ben ile Ramazan’ın sonunda ki ben arasında ciddi bir fark olacak, mesafe kat etmiş olacağız. Duam odur ki kemale olan yolculuğumuzu bu şekilde tamamlarız inşallah.

Selam ve dua ile.

Taha Ölmezoğlu (Konuk Yazar)

Diğer Yazıları

Tüm Yazıları

Diğer Yazarlar

Tüm Yazarlar