Hamza Yılmaz

İnsanların Acısına Saygı Gösterin

20.05.2014 11:51:00 / Hamza Yılmaz

 Soma`da yaşanan maden faciasında 301 can hayatını kaybetti. Bu kez ateş düştüğü yeri değil Türkiye`nin dört bir yanını yaktı. Ekranları başında haberleri izleyen herkes gözyaşlarına hakim olamadı ve Soma`nın acısı derinden yaşandı. 

Devlet 3 günlük yas ilan etti. Öyle ki ölenlere hürmeten Pakistan bile 1 günlük yas ilan etti. Bütün maçlar, şenlikler iptal edildi. Bütün memlekette bir yas havası hakim oldu. 

Ancak bu günlerde bazı internet sitelerinde rastladığımız bir defile ilanı dikkat çekti. Adına Medeniyetler Defilesi denilen, 28 Mayısta yapılması planlanan ve sponsorları arasında İstanbul Valiliği`nin de bulunduğu bir organizasyon yapılacak. Defilenin içeriğinin sorunlu ve uygunsuz olması bir yana insanların yüreğinde hala Soma`nın acısı varken böyle bir defile düzenlemek hangi vicdana sığar bilemiyoruz. Hele buna İstanbul Valiliği`nin alet olması ayrı bir sorun. 

İnsanların yüreğinde Soma`nın acısı tazeliğini korurken bu defile yapılmamalı. İstanbul Valiliği defilenin iptal edilmesi için girişimde bulunmalı. İnsanların acısına saygı gösterilmeli.

Diğer Yazıları

Tüm Yazıları

Diğer Yazarlar

Tüm Yazarlar