Fikret Gültekin

Yaratmak da Emretmek de O`na Mahsustur

07.10.2011 15:16:17 / Fikret Gültekin

“Göklerde ne var, yerde ne varsa O`nundur...” (Bakara /255)

 

“Rabbiniz, gökleri ve yeri altı günde yaratan ve sonra arşa hükmeden, gündüzü durmadan kovalayan gece ile bürüyen; güneşi, ayı, yıldızları, hepsini buyruğuna baş eğdirerek var eden Allah`tır. Bilin ki yaratma da emir de O`nun hakkıdır. Alemlerin Rabbi olan Allah Yüce`dir!” (A`raf /54)

“Hem o insan görmedi mi gerçekten biz kendisini nutfeden (hakir bir damla sudan süzülmüş hulasadan) yarattık! Buna rağmen bakarsın ki o apaçık bir hasım (kesilmiş)tir. (Yasin /77)

“Deki: “Allah`ın kulları için çıkardığı ziyneti ve temiz rızıkları kim haram kıldı?” Deki: “Onlar, dünya hayatında iman edenler içindir: (Kafirler de bu vesileyle yararlanırlar) Kıyamet Günü`nde ise (yalnız müminlere) mahsustur” işte (bunların kıymetini) bilecek bir kavim için ayetleri böyle açıklıyoruz.” (A`raf /32)

Evet! Tüm kâinatı, göğü, yeri ve ikisinin arasındaki her şeyi ama her şeyi Allah yarattı. Sonra bu yarattığını mü`minlerin emrine boyun eğdirtti. O mü`minler ki O`na hakkıyla boyun bükerler. Ancak kafirler münafıklar, fasıklar da bu dünyada yaşadığı için onlar da mü`minlerin yüzü suyu hürmetine nimetlerden faydalanıyorlar. Güneş mü`minler için ışık, ısı verirken, yağmur mü`minler için gökten yeryüzüne iniyor.

Şüphesiz herşeyi var eden kainatta tek hüküm sahibidir.

Bir şirketi kuran şahsın elinden bir başkası onu almaya çalışsa veya “ben bu şirketi yöneteceğim” dediğinde bu son derece haddi aşmak anlamına gelmeyecek midir?

İşte Rabbimiz tüm kainatı, milyarlarca canlıyı yarattığı ve tek hüküm sahibi olduğu halde kendini bilmez, ukala yaratıklar, Allah`a ve onun sevgili kullarına kafa tutup hakimiyet mücadelesini ele geçirmek istiyorlar. Rabbimizin haram dediğini helal sayma, basite alma yanlışlığında boğuluyorlar.

Bu coğrafyanın ve tüm dünya topraklarının tamamı Allah`a ve O`nun yeryüzündeki mü`min halifelerinin tasarrufunda iken “Siz de nerden çıktınız” deme basitliğini gösteriyorlar. Bir kaç olay aktarayım.

Geçenlerde Yusufiyeden bir kardeşimiz hastaneye gitti. Bindiği araçta bir Pkk`li de varmış. Bir ara Pkk`li “Yüksekova`da o kadar olay var. Devlet-Pkk savaşıyor. Dindarlar da kalkmış orda dernek açmış. Niçin açıyorsunuz oturun yerinize, orada Pkk`nın hakimiyeti var” deyince, kardeşimiz “Sizin hakimiyetinizin olduğunu söylediğin Yüksekova da, Kürdistan da, tüm Türkiye de hepsi dinine sahip çıkanlarındır.”  Şeklinde sert çıkınca o şahıs ürkerek yerine oturmuş. Meğer Müslümanların topraklarında dinsizlerden izin almak gerekiyormuş da haberimiz yokmuş.

Bir başka ipini koparmış, televizyon ekranlarında haber yapıyor sonra da yorum ekliyor. Bursa`da başörtüleriyle okumak isteyip sorun yaşayanlara ağzından köpük salya akıtarak saldırıyor: “Bilmiyor musun başörtüsü ile okula gitmek yasak, kanunda bellidir. Bir de sizinle mi uğraşacağız, oturun oturduğunuz yerde. Bu kadar terör var, cinayetler var vs. vs.”  Görüyor musunuz, ne de pervasız yavuz hırsız misali ev sahibini bastırma girişimlerini.... Tam da bir damla hakir Sudan” yaratıldığını unutmanın nankörlüğüyle nasıl da dindarlara, Allah`ın bir açık hükmüne kin kusuyor.

O dindar ki elinde silah yok, molotof yok diye “Sen nerden çıktın” deme tepkisiyle karşılaşmış. O zaman da bu kişi sormaz mı kendine” Her gün adam, çocuk, kadın öldürenlerin sırtını sıvazlayıp onlardan yağ alıyorsun da benim gibi derdi okumak olan çocuğun başörtüsüyle uğraşmanın nedeni benim elimde veya arkamda silahın olmaması mıdır?”

Tabi ya şimdi Rablerinin emrini yerine getirmek uğruna okullara başörtüleriyle gitmek isteyenleri daha tehlikeli görüyorlar… 

“Yerde olan herşeyi sizin için yaratan O`dur. Sonra göğü (yaratmayı) kasdetti de onları yedi (kat) sema olarak tanzim etti. Ve O, her şeyi hakkıyla bilendir.” (Bakara /29)

Diğer Yazıları

Tüm Yazıları

Diğer Yazarlar

Tüm Yazarlar