Faruk Kuzu

İlginç Kareler: Elleri armut mu topluyor?

13.12.2022 03:38:00 / Faruk Kuzu

Kavgada yumruk sayılmaz derler. Tabi iş savaşsa olay daha büyüktür demektir.

Rusya en üst düzeyden ve en üst perdeden devamlı ‘Tüm Batı Dünyası’ ile direkt ya da dolaylı olarak savaş halinde olduklarını söyleyip duruyor.

Hal böyle iken yani savaş hali söz konusu iken herkes tüm gücünü ve maharetini konuşturuyor.

Batı, ambargolarla Rusya’yı zayıflatmaya çalıştıkça Rus ekonomisi gücünden bir şey kaybetmiyor.

Time Dergisi her yıl düzenlediği ‘yılın Adamı’ manşetine bu yıl Ukrayna’nın Yahudi C. Başkanı (aslen komedyen olan)Vladimir Zelensky’i çekti. Ülkesini büyük bir savaşa sokarak yıkımına yol açan Yahudi devlet başkanına ‘Yılın adamı’ ödülünün verilmesi psikolojik bir hamleden öte anlam taşımıyor.

Sonuçta savaş toz ve barutla hayat buluyor.

Bu arada malum İngiliz aklı yani Anglo Sakson dehası, barışa yaklaşıldığı her defasında hem Rusya’da hem de Ukrayna’da bir dizi sabotaj gerçekleştirip savaşta yeni bir çıkmaz sokak açıyor.

Hem de işin ucu kendisine hiç dokunmayacak bir şekilde.

İngiliz Bond’lar, neredeyse Dünyanın her tarafında İngiliz İmparatorluğu’nun derin hedefleri için cirit atıp duruyor.

Tüm dünya CIA’yi; sabotaj, suikast ve gayr-i hukuki fiillerini konuşurken ya da MOSSAD’ın gerçekleşmiş eylemlere zorla maydanoz olma taktiklerinden övgü ile bahsederken birçok olayın arkasında aslında sessiz sedasız İngiliz MI6 yapılanmasının gölgesi görülüyor.

Hatırlanacağı üzere 12 Eylül meşum darbesi gerçekleştiğinde de Türkiye’deki birçok solcu lider soluğu Moskova’da değil de Londra’da almıştı.

İngilizlerin dolu dizgin girişimlerine dur diyebilmek için “Nükleer silah” tehdidinde buluna Moskova, savaşı durdurmanın yollarını arasa da bunu cephede değil biraz da Batı kamuoyunun talep etmesinde buluyor.

Almanya bu konuda en sessiz görünen bir ülke iken aniden bir sabah “Darbecilere operasyon yapıldı!” haberleri ile sarsıldı.

Darbecilerin başında bir soylu olarak gösterilen prens Heinrich VIII’in organizasyonunun aşırı sağcılarla dolu olduğu ve bunların amacının eski güçlü Alman İmparatorluğunu canlandırmak olduğu belirtiliyor.

Alman basınına konuşan İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Almanya Federal Cumhuriyeti'ni tanımayan, kendilerini “İmparatorluk Vatandaşları olarak tanımlayan kişilerin sayısının hızla yükselerek 23 bine çıktığını belirtiyor.

Darbenin başı olarak tanıtılan prens Henrich VIII, 2019’da İsviçre’deki bir forumda “Mavi Kanlı’ların yükselişini ve düşüşünü deneyimleyin!” başlıklı bir konferans veriyor.

Henrich VIII’in kullandığı dil ve ileri sürdüğü argümanlar Almanya’yı I. Dünya Savaşı’na iten ve zorlayanın Rostchild’ler olduğunu söyleyerek suçlayan ve hedef gösteren bir üslup kullandı.

Tüm ülkede elektrikleri keserek darbe yapacakları söylenen darbecilerin önemli bir söylemi de “Almanya’yı Almanlar yönetmiyor!” sloganı idi.

Yani bu aşırı sağcılar denen grup bir yandan Küreselcilerin Lokomotifi’ olarak adlandırılan Rostchildleri hedef tahtasına oturttu bir yandan da mevcut Alman yönetimini.

İkisi de Rusya için uygundur. Moskova, yaptığı açıklamada darbe teşebbüsü ile ilgilerinin olmadığını söyledi alelacele doğal olarak.

Ancak bunun bir göz kırpma olduğu da iddia ediliyor.

Avrupa’nın lokomotifine(Almanya’ya), ‘Küreselcilerin treninden in!’ Mesajı olması da mümkün.

Tabii bir mesaj da diğer Avrupa ülkelerine; benimle uğraşıp duruyorsunuz ama benim de elim armut toplamıyor! Diye.

Aynen C. Başkanı Erdoğan’ın Yunanistan’ı uyarırken söylediği gibi.

Yani ülkelerarası ilişkilerde güven erozyonu önce karşılıklı gardını almaya daha sonra da ‘sabotajlar, iç karışıklık çıkarma, muhalifleri destekleme...’ türü birçok armut toplamayı beraberinde getirir.

 

 

Diğer Yazıları

Tüm Yazıları

Diğer Yazarlar

Tüm Yazarlar