Abdullah Aslan

israil vahşette ısrar ediyor!

13.06.2024 01:00:23 / Abdullah Aslan

Filistin’deki mazlumlar ne yazık ki can vermeye devam ediyor. Katil israil saldırganlıkta sınır tanımıyor. Direk, kadın ve çocukları hedef alarak cinayet işliyor.

israil, HAMAS’ın elindeki birkaç tane tutuklusunu kurtarmak için meskûn mahalde her kim varsa katletti.

“Kurtarma operasyonu” diye tabir ettikleri, ancak 274 insanın ölümüyle gerçekleştirilen “Katliam saldırısı” israilin gerçek yüzünü bir kez daha ortaya çıkardı.

Siyonist israil, Filistin’deki yerli halkı, vahşet sergileyerek topraklarından çıkarmak istiyor. Vahşetin her türlüsüne başvurarak halkı korkutmaya ve onların yerlerini terk etmesini sağlamaya çalışıyor.

‘Avrupa’da daha önce bana yapıldı’ iddiasıyla dünyayı hipnoz ettiği cürümlerin daha fazlasını Filistin topraklarında sergiliyor.

İnsanları, çadır kentlerde yakmak suretiyle katletti. Hastaneleri uçaklarla hedef aldı. Hastane avlularını, bahçelerini toplu mezarlara çevirdi. 

İnsan hakları havarileri kesilen batılı yöneticiler israilin; kadın, çocuk, yaşlı, hasta kıyımını görmezden geldi.

Konu israilin Filistin’deki katliamları olunca çocuk hakları, kadın hakları, engelli-yaşlı-hasta hakları savunucularının ya sadra şifa bir tepkileri olmadı ya da cılız da olsa gelen tepkilerini takan olmadı.

Bugün Türkiye’de başıboş köpeklerle ilgili bile muhtemel atılacak adımlarla ilgili bakıyorsunuz dört bir taraftan tepkiler yağıyor. Atılacak adımlar netleşse şayet, batılı devlet yöneticilerinin de devreye girdiklerini göreceksiniz.

ABD’nin kendi sunduğu barış tekliflerini bile israil kabul etmeye yanaşmazken veya konuyla ilgili işi ağırdan almaya çalışırken maalesef kimsenin buna bir tepkisi olmuyor.

Farklı bir yerde bu olacaktı ve BM Güvenlik Konseyi kararına rağmen taraflar anlaşmaya veya barışa yanaşmayacaktı. Hemen NATO güçleri ve diğer hâkim güçler devreye girerek anlaşmayı kabule yanaşmayan tarafın üzerine bombalar yağdıracaktı. Ama konu siyonist israil olunca tamamen iş değişiyor. İsrail vahşette ısrar ediyor ve bunu durduracak birileri ne yazık ki öne çıkmıyor.

İnsanlık bu zalim zorbaya karşı sessiz kalarak büyük bir musibete duçar kalabilir. Dünya barışı tamamen devre dışı olabilir. İsrail hakkettiği cevabı almazsa Filistinli çocukların, kadınların açlık ve susuzluk imtihanı bütün bir dünyanın imtihanı olabilir. Bunun hesabını yapmayan dünya yarın bunun ceremesini çekebilir.

Allah korusun iklim krizi heyulasıyla insanlık kendi eliyle tarımı, hayvancılığı bitirerek aslında Gazze’de yaşananların bedelini ağır bir şekilde ödemek durumunda kalabilir.

Bu mazlumların ahının yerde kalacağını düşünenler yanılacaklar.

Allah Teala, Filistin’de yaşananlar konusunda hassasiyet sahibi olan herkesi, muhtemel musibet ve afetlerden korusun.

 

 

 

 

 

 

Diğer Yazıları

Tüm Yazıları

Diğer Yazarlar

Tüm Yazarlar