Abdullah Aslan

‘Siyonist/terörist Savaşçılar’ için Kanun Teklifi!

01.06.2024 01:00:44 / Abdullah Aslan

Filistin’de, Gazze’de, Refah’ta ne yazık ki vahşet katmerleşerek devam ediyor! Siyonist israil hiçbir sınır tanımadan kadın, çocuk, insan öldürerek işgali genişletmeye çalışıyor.

Halkı Müslüman ülke liderlerinin de acizlik içerisinde olup-bitenleri maalesef seyretmeleri kahrediyor.

Refah’taki çadır katliamında Ürdün istihbaratının desteğinin olduğu iddia edildi. Bu eğer doğruysa; hıyanetin, düşmanlığın vebali çok ağır olur.

Yaşanan soykırımla ilgili herkesin yapabileceği bir şey vardır. Dünyanın dört bir tarafındaki siyonist teröristlerin işgalci israil için ellerinden geleni yaptıkları ortadadır.

Filistin toprakları dışındaki siyonistlerin, katliamları makul ve meşru göstermek için var güçleriyle çalıştıklarını görmek zor değil.

Filistin’de katledilen çocuklarla ilgili, ‘Fotoğraf/video çekilsin diye israilin bombalayacağı yerlere bilinçli bırakılıyorlar’ diyecek kadar alçaldılar, insanlıktan çıktılar.

Bu propagandalarla birlikte dünyanın farklı yerlerinden Filistinli mazlumların topraklarına giden binlerce “Yabancı siyonist/terörist savaşçı” var.

Bu terörist savaşçılar ABD’nin verdiği ekonomik destekle her gün yeni katliamlar gerçekleştiriyorlar.

Türkiye’den savaşa giden “Siyonist/terörist savaşçılar” sosyal medyada paylaşımlarda bile bulunmuşlardı.

Kesinlikle dünya ülkelerinin her birinin bu vahşete katılan kendi vatandaşları teröristlerle ilgili bir cezai müeyyideleri olmalıdır.

Daha önce farklı ülkelerde savaşa/eyleme katılanlarla ilgili bu yöntem uygulanmıştı. Farklı örgütler adına başka ülkeye geçip çatışmalara girenler, ülkelerine döndüklerinde öyle elini kolunu sallayarak kaldıkları yerden hayatlarına devam ettikleri yoktu.

“Yabancı siyonist/terörist savaşçılar” için de aynı yöntem uygulanmalıdır. Filistinlileri kendi topraklarında öldürmek ve yakmak için silah kuşananlar öyle ülkeye döndüklerinde adeta VIP edasıyla karşılanmamalıdırlar.

Bu anlamda HÜDA PAR’ın Meclis’e sunduğu ve bir ihtimal önümüzdeki salı günü ‘Genel Kurul’ gündemine gelmesi beklenen, ‘Vatandaşlık Kanununda Değişiklik’ talebini içeren yasa teklifi çok önemlidir.

HÜDA PAR özetle şunları teklif ediyor: ‘İşgalci güçlere askerlik yapanlar veya orada insan öldürenler burada suç işlemişler gibi yargılansınlar. İnsanları katledenler müebbetlik olsunlar. Azmettirenler de cezasız kalmasın. Asker olanlar yargılanmaları için ifadeye çağrıldıkları takdirde gelmezlerse, vatandaşlıkları düşürülsün ve buradaki mallarına el konulsun. El konulan mallar da Aile ve Gençlik Fonu’na devredilsin ve evlenemeyen fakir gençlerin evlilik masraflarında kullanılsın.’

Bu teklif yasalaşırsa, işgal altındaki topraklara giderek katliamlara ortak olanların farklı müeyyidelerle karşılaşmaları mümkün olabilecek.

Parti Sözcüsü Serkan Ramanlı Bey’in de konuyla ilgili yaptığı açıklamada ifade ettiği gibi aslında adli mercilerin bunlarla ilgili harekete geçme olanağı var, ancak bunun olabilmesi için Adalet Bakanının onayı veya talebi -her neyse- gerekiyor.

Şu ana kadar bu yöntem gerçekleşmeyince de bu sefer Meclis yoluyla bütün bu engellerin aşılması yoluna gidilmeye çalışılıyor. HÜDA PAR bu konuda önemli bir adım atmış görünüyor.

Dileğimiz odur ki; vicdan sahibi vekiller de gereken desteği sunsunlar ve teklif yasalaşmış olsun. Hayırlısıyla…

Diğer Yazıları

Tüm Yazıları

Diğer Yazarlar

Tüm Yazarlar