İşgalci zulmü devam ediyor: Ezana da namaza da müdahale!

Filistin Vakıflar ve Din İşleri Bakanlığı, ocak ayında yasa dışı Yahudi işgalcilerin Mescid-i Aksa'ya 22 kez baskın düzenlediğini duyurdu.

Ekleme: 05.02.2024 16:53:20 / Güncelleme: 05.02.2024 16:53:59 / Dünya
Destek için 

Filistin Vakıflar ve Din İşleri Bakanı Hatem el-Bekri, yaptığı yazılı açıklamada, fanatik Yahudi işgalcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik hadsiz saldırılarına ilişkin bilgi verdi.

Bekri, fanatik Yahudi işgalcilerin El Halil'deki İbrahim Camisi'ne yönelik saldırılarına da değinerek, "Mescid-i Aksa, zamansal ve mekansal olarak ikiye bölünme girişimi kapsamında cuma ve cumartesi günleri hariç her gün sabah ve akşam saatlerinde yerleşimcilerin saldırılarına maruz kalıyor." ifadesini kullandı.

Yasa dışı Yahudi işgalcilerin ocak ayında Mescid-i Aksa'ya 22 kez vahşi baskın düzenlediğine dikkati çeken Bekri, siyonist güçlerinin, Filistinlilerin Aksa'ya girişini kısıtladığı, kayda tabi tuttuğunu ve ablukasını şiddetlendirdiğini belirtti.

Bekri, işgal güçlerinin Aksa'ya girişte Filistinlileri kimlik kontrolünden geçirdiğini, ibadet edenleri dış kapılarda alıkoyduğunu ve onlarcasının Aksa'ya yaklaşmasına izin vermediğini vurguladı.

İşgal güçlerinin Aksa'ya baskın yapan işgalcilere koruma ve kolaylık sağladığını belirten Bekri, yerleşimcilerin, "neredeyse her gün sabah ve öğle namazı sonrası Mescid-i Aksa'ya, Meğaribe Kapısı'ndan baskın düzenlediğini" ifade etti.

Filistin Vakıflar ve Din İşleri Bakanı, işgalcilerin baskınlarının "7 Ekim 2023 öncesine kıyasla Mescid-i Aksa'da ibadet edenlerin sayısında en yüksek seviyede düşüşe yol açtığını" ifade etti.

Bekri, Müslümanlar için Aksa'dan sonra en kutsal cami İbrahim Camisi'nde "İsrail güçlerinin geçen ay 47 namaz vaktinde ezan okunmasına engel olduğunun" altını çizdi.