Dünyanın en özgür şehri: Gazze

Gazze, 75 yıl süren işgal ve 17 yıldır süregelen abluka altında olan bir şehir olarak tarihe geçiyor. siyonist işgale karşı direnişiyle bilinen Gazze halkı, son dönemde maruz kaldığı saldırılara rağmen özgürlük mücadelesini sürdürüyor.

Ekleme: 02.02.2024 09:45:04 / Güncelleme: 02.02.2024 09:45:35 / Dünya
Destek için 

Gazze, tarihi boyunca birçok zorluğa ve sıkıntıya karşı direnişiyle bilinen bir şehir olarak öne çıkıyor. 1948'de başlayan işgal süreci, Gazze'yi açık cezaevi konumuna getirdi. Son 17 yıldır devam eden abluka ise, şehirdeki yaşam koşullarını daha da zorlaştırdı.

Gazze, 7 Ekim'de 2023'te "Aksa Tufanı" operasyonuyla başlayan ve hala devam eden saldırılarla dünya gündemine oturdu. siyonist işgal rejiminin, Gazze'ye karşı hava, deniz ve kara saldırıları, uluslararası kamuoyunun dikkatini çekti. Bu saldırılara rağmen Gazze halkı, özgürlük mücadelesinden vazgeçmedi.

İşgalci ABD ve İngiltere başta olmak üzere Batı Emperyalizminin her türlü desteğini arkasına alan işgal rejiminin soykırım ve katliamlarına rağmen direnişini sürdüren Gazze halkı, tüm zorluklara karşı dimdik ayakta duruyor.

Her saldırıya rağmen özgürlüklerine sahip çıkan Gazze, dünyanın en özgür şehirlerinden biri olarak anılmaya devam ediyor.

Gazze lideri Yahya Sinvar'ın onayı ile yeni bir esir takası beklentisi, direnişin ne kadar kararlı bir şekilde devam ettiğini gösterirken, işgal rejiminin içine düştüğü aciz durumu gözler önüne seriyor. Gazze, tarihindeki direniş geleneğini sürdürerek özgürlüğüne kavuşmak için mücadelesine devam ediyor. (İLKHA)