Batmanlılar altyapı çalışmalarının ağır ilerlemesinden şikâyetçi

Batman'da aylardır altyapı sorunuyla boğuştuklarını belirten vatandaşlar, ağır aksak süren çalışmaların hızlandırılıp yaşatılan mağduriyetlerin bir an önce son bulmasını istiyor.

Ekleme: 31.01.2024 17:15:05 / Güncelleme: 31.01.2024 17:16:28 / Güncel / Batman Haberleri
Destek için 

Batman'da kimi sokaklar köstebek yuvasını andırırken kimi mahallelerde başlatılan altyapı çalışmaları ise yavaş ilerlediği gerekçesiyle tepki topluyor.

Özellikle kenar mahallelerde yapılan altyapı çalışmaların çok uzun sürdüğünü belirten Batmanlılar, bu durumun ciddi mağduriyetlere neden olduğunu belirtiyor.

Çalışmaların ağır ilerlemesinden ötürü esnaf iş yapmamaktan mahalleli ise sokakların çamurdan geçilememesinden şikâyet ediyor. Çalışmaların hizmetten çok mağduriyete dönüşmesine tepki gösteren vatandaşlar, yetkilileri görevlerini yapmaya çağırdı.

Altyapısı bitirildiği belirtilen kimi mahallelerdeki yolların ise denetimsizlik nedeniyle kötü yapıldığını ifade eden vatandaşlar, çalışmaların memnuniyet vermediğini kaydetti.

Merkez Çarşı Mahallesi sakinlerinden Şemsettin Kalkan, yapılan altyapı çalışmalarının kendilerini evlerinde esir bıraktığını söyledi.

Şemsettin Kalkan

"Olması gerektiği gibi çalışma yapılmıyor"

Kış ayında yapılan çalışmalardan fazlasıyla mağdur edildiklerini belirten Kalkan, "Bu işler yaz aylarında olması gerekiyor. Evden çıkıp bir yere gidene kadar emdiğim süt burnumdan geliyor. Çalışma zamanlarında işçilerden başka kimse gözükmüyor ve başlarında yetkili olduğunu da görmedim. Belediye olması gerektiği gibi çalışmıyor ve bizi mağdur etmekten başka yaptıkları bir şey yok. Belediyenin iyi şeyler yapmasını istiyoruz ve halkı mağdur etmeden çalışmalıdırlar." dedi.

Ali İhsan Gülmez

"Çalışmaları beğenmiyoruz"

Altyapı çalışmalarının oluşturduğu mağduriyete tepki gösteren esnaf Ali İhsan Gülmez, "Belediye düzgün ve sağlıklı bir şekilde çalışılmıyor. Bu çalışmaların altyapısı düşünülerek diğer kurumların çağrılmasıyla yapılması gerekirken, şu anda elektrik yer altına kabloları döşedi ama internet kabloları dışarda kaldı ve yarın öbür gün bu da bu şekilde kazı yapacak. Sayın Valimize ve milletvekillerimize söylüyoruz; buradaki çalışmaları halk olarak beğenmiyoruz. Her şey oy zamanında gözükerek olmaz. Batman'ın birçok sokağı bu şekildedir. Bu çalışma sözde yılbaşında bitmesi gerekirdi ama kış aylarının başından beri bu şekildedir. Hiçbir uyarı levhası yok." diye konuştu.

Süleyman Karabulut

"Talebimiz çalışmaların bir an önce bitirilmesidir"

Çalışmalar yapıldığı esnada uyarı levhası konulmadığı için trafiğin kilitlendiğini dile getiren Süleyman Karabulut, "Bu şekilde vatandaş çok mağdur oluyor. Bu caddeyi bir türlü doğru düzgün yapamıyorlar. Diğer sokaklar da aynı şekildedir. Bir gün Telekom gelecek, bir gün yol yapılacak, bir gün kaldırımlar yapılacak diye canıma tak etti. Çalışmaları 30 metre yapıyorlar, duruyorlar. Yetkililerden talebimiz bu çalışmaların bir an önce bitirmeleridir." ifadelerini kullandı.

Emrah Savun

"Çalışmalar var ama yetersizdir"

Kısa zamanda bitirilmesi gereken çalışmaların ayları bulduğunu belirten esnaf Emrah Savun ise şunları söyledi:

"4-5 aydır bu çalışmalar yüzünden çok şikâyetçiyim. Çalışmaların uzun sürmesi yüzünden müşterilerim dükkânıma gelemiyor. Bu yollar yüzünden motosikletim kullanılmaz hale geldi. Batman'ın birçok sokağı bu şekilde. Yollarımızın çoğu çamur ve pislikle dolu. Belediyenin çalışmaları var ama yetersizdir. Çalışanlar 10 dakika çalıyor sonra kayboluyorlar. Başlarında kimse yok. Belediyeden hizmetten başka bir şey beklemiyoruz ve bir an önce bu çalışmanın bitmesini istiyorum." (İLKHA)

İlgili Galeriler