Alper Gezeravcı 3 gün boyunca kontrol altında tutulacak!

Alper Gezeravcı, 14 günlük uzay görevinin ardından dünyaya döndüğünde hekimleri tarafından karşılanacak. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hava ve Uzay Fizyolojisi Merkezi personeli iki hekimin ay sonu itibarıyla ABD'ye gitmesi bekleniyor.

Ekleme: 26.01.2024 09:24:22 / Güncelleme: 26.01.2024 09:27:31 / Güncel
Destek için 

Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nden (SBÜ) Hakan Gündüz ve Abdurrahman Engin Demir, ocak ayı sonu veya şubat başında Amerika'ya gidecek.

Kapsülden çıkarıldıktan sonra ilk saatlerin oldukça kritik olduğunu ifade eden Dr. Öğretim Üyesi Abdurrahman Engin Demir, "Ayağa kalktığında bir baş dönmesi, baygınlık hissi ya da yürümekte zorluk, denge sistemini sağlamakta zorluk yaşaması bekleniyor" dedi.

Gezeravcı'nın ilk andan itibaren sık sık yaşamsal bulgularının kontrol edileceğini ifade eden Demir, "Birtakım vestibüler rehabilitasyon, yani denge sisteminin adaptasyonu programlarına, uygulamalarına tabi tutulacak. Sık yürüme egzersizleri olsun kendisine uygulayacağız." diye konuştu.

Gezeravcı'nın 3 gün boyunca, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hava ve Uzay Fizyolojisi Eğitim Merkezi personeli olan bu iki hekimin kontrolünde olması bekleniyor.

TRT Haber 

 

 

Etiketler: