HÜDA PAR Milletvekili Demir, Emekli maaşlarına yapılan zam ile ilgili konuştu

TBMM Genel Kurulu'nda söz alan HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş zamlarını yüzde 49,25'e yükseltilmesiyle ilgili konuştu.

Ekleme: 24.01.2024 16:16:07 / Güncelleme: 24.01.2024 16:29:48 / Güncel / Ankara Haberleri
Destek için 

TBMM Genel Kurulu’nda gündem dışı söz alan HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir,  emekli maaşlarına yapılan zam ile ilgili konuştu.

Demir, Genel Kurul konuşmasında "SSK, BAĞKUR ve memur emeklisinin 2024 yılı maaş zamları son kabine toplantısında ek artış oranı yüzde 5, en düşük emekli maaşı da 10 bin lira olarak belirlenmiş oldu. 2023 yılı ikinci altı aylık maaş zamlarına ek olarak kamu personeline verilen seyyanen zammın emekli aylıklarına uygulanmaması ve zammın sadece kök maaş baz alınarak hesaplanması emeklilerden büyük tepki toplamıştı. Asgari ücretin 17 bin lira, aralık ayı itibariyle dört kişilik bir ailenin yoksulluk sınırının 47 bin lira, açlık sınırının 16 bin lira, bekar bir çalışanın yaşam maliyetinin ise 18 bin lira olarak ölçüldüğü bir ortamda SSK ve BAĞKUR emeklilerinin 10 bin liraya mahkûm edilmesi vicdanen sıkıntılı bir karardır, ekonomik şartlarına da uygun değildir. EYT ile beraber artan emekli sayısının ödemelerde birtakım zorluklara yol açtığı doğrudur. Ancak zorlukların tümünü emeklinin sırtına bindirmek de bize göre yanlıştır. Bu nedenle emekli maaşının bir an önce düzeltilmesi gerektiğini belirtiyoruz." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)



İlgili Haberler