Gazze'de Hepatit A virüsü yayılıyor!

Siyonist rejimin Gazze Şeridi'ne yönelik havadan ve karadan saldırıları 3 ayı aşkın bir süredir aralıksız devam ediyor. Gazze’nin daha güvenli noktalarına geçmek isteyen Filistinlilerin mecbur kaldığı yerinden edilme sonucu 400 bin bulaşıcı hastalık ve 8 binden fazla, bir karaciğer virüsü olan, Hepatit A vakası tespit edildi. Salgın hızla devam ediyor.

Ekleme: 19.01.2024 09:33:20 / Güncelleme: 19.01.2024 09:33:20 / Dünya
Destek için 

Ebu Yusuf el-Najjar hastanesi Acil Servis doktorlarından Ahmed Abdel Fettah, durumun ciddiyeti ile ilgili Anadolu Ajansı'na bilgi verdi.

Gazze Şeridi'ndeki Sağlık Bakanlığı, siyonist rejim saldırıları nedeniyle yerinden edilen Filistinlilerin yaşadığı bölgelerdeki aşırı kalabalık nedeniyle Hepatit A virüsünün yayıldığını açıklamıştı.

Gazze Şeridi'nde yerinden edilenlerin yaşadığı yerlerdeki aşırı kalabalık ve hijyen koşullarının kötü olması nedeniyle bu bölgelerde Hepatit A virüsünün yayıldığı belirtilmişti.

Bakanlıktan yapılan ikinci açıklamada ise gerekli malzemelerin temin edilememesi nedeniyle CBC (tam kan sayımı) testlerinin her an durdurulabileceği uyarısında bulunulmuştu.