Sabah namazında bir araya gelen HÜDA PAR Siirt Gençlik Kolları Gazze için dua etti

HÜDA PAR Siirt İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen sabah namazı buluşmasında bir araya gelen gençler, Filistin'de kadın, çocuk, yaşlı, genç demeden siyonist işgal rejimi tarafından şehid edilenler için dua edildi.

Ekleme: 13.01.2024 10:50:14 / Güncelleme: 13.01.2024 10:51:40 / Güncel / Siirt Haberleri
Destek için 

HÜDA PAR Siirt İl Gençlik Kolları Başkanlığı'nın, gençleri sabah namazını camide kılmaya teşvik etmek amacıyla başlattığı "Sabah Namazı Buluşmaları" aralıksız devam ediyor.

"Sabah Namazı Buluşmaları" programı kapsamında 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda bulunan Hacı Fethi Serin Camii'nde program düzenlendi.

Sabah namazı buluşmasına gençler yoğun ilgi gösterirken, kimi vatandaşların çocukları ile birlikte camiye gelmesi renkli görüntüler oluşturdu.

Ezanın okunmasının ardından sabah namazı cemaatle eda edildi. Namazın ardından Hacı Fethi Serin Camii İmam Hatibi Gazze için yaptığı duaya gençler de eşlik etti.

İşgal rejiminin ablukaya aldığı Gazze'de gerçekleştirdiği soykırım ve katliama tepki ve direnişe destek için düzenlenen sabah namazı buluşmasında eller Gazze için semaya kalktı.

HÜDA PAR Siirt İl Gençlik Kolları Başkanı Hüseyin Dayanan, dünyanın gözleri önünde devam eden Kudüs zulmüne karşı mücadeleye vurgu yaparak, "Maddi yardım ve dualarla destek oluyoruz, ancak cihad yolu açıldığında kararlılıkla görevimizi yerine getireceğiz. Kudüs'ün özgürleşmesi için HÜDA PAR ve Hür Gençlik olarak üzerimize düşeni yapacağız." dedi.

Dayanan, "Daha küçük yaşlardan itibaren Kudüs'te ve Gazze'de yaşanan zulmü hatırlıyorum. Ne yazık ki bu zulüm hala devam ediyor. Dünyanın eli kanlı katilleri, orada kardeşlerimizi katlediyorlar ve maalesef bu zulümlerinden vazgeçmiyorlar. İslam ülkelerinin liderleri kınamanın bir işe yaramadığını gördüler, bu durumun farkına varmaları gerekiyor. Bu zulmü durdurmak her Müslüman'ın sorumluluğudur. Bizler, bu ümmetin genç bileşenleri olarak, elimizden geldiğince bu zulmü durdurmak için her türlü çabayı göstereceğiz. Şu anda elimizden maddi yardım ve dua gelmektedir, ancak günü geldiğinde ve cihad yolu açıldığında hiç tereddüt etmeden üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz. O zalim ve teröristler yeryüzünden yok olana ve bu vahşet sona erene kadar Kudüs'ü gündemimizde tutmaya devam edeceğiz. Kudüs'ün özgürleşme yolunda Hür Gençlik olarak elimizden geleni yapacağız. Ümmete Kudüs çağrımızı hatırlatacağız." (İLKHA)

İlgili Galeriler