Regaib Kandili'nde Müslümanlar Gazze için duaya durdu

Üç ayların başlangıcı ve Ramazan’ın müjdecisi Regaib Kandili, Mardin’in Midyat ilçesinde de yediden yetmişe Müslüman halkın camilere akın etmesiyle idrak edildi.

Ekleme: 11.01.2024 23:55:04 / Güncelleme: 12.01.2024 00:01:11 / Röportaj / Mardin Haberleri
Destek için 

Kutlu bir mevsimin başlangıcı Ramazan-ı Şerif’in müjdecisi üç aylar başladı. Kadın-erkek ve çocuklar yediden yetmişe tüm Müslümanlar, Regaib Kandili'nde, camilere akın ederek geceyi camilerde ibadet ve dua ile idrak etti.

Midyat İlçe Müftülüğünce Cumhuriyet Mahallesindeki Merkez Hacı Kasım Altunkaya Camii'nde, Regaib Kandili'ne özel program  düzenlendi.

Müftü Ergün Bulunmaz’ın katıldığı program, cemaatle kılınan yatsı namazını müteakiben Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından üç dilde Mevlid-i Şerif okundu, Gazze için eller dua için semaya kalktı

Müftü Bulunmaz, yaptığı vaazda, mübarek gecelerin önemine dikkat çekerek, Allah’a rağbetin dua ve ibadetle mümkün olabileceğini belirtti. Gazze'de ve dünyanın çeşitli yerlerinde yaşatılan zulümlere dikkat çekilerek dua edildi.

"Recep ve Şaban aylarına elimizden geldiği kadar ehemmiyet göstermeliyiz"

Müftü Bulunmaz, şunları söyledi: "Aleyhisselam Efendimiz, Recep, Şaban ve Ramazan ayları geldiği zaman, 'Ey Allah'ım. Recep ve Şaban aylarını  bizler için mübarek eyle ve bereketli kıl,  bizleri Ramazan ayına ulaştır.'  diye dua ediyordu. Eğer hasat mevsimine yani Ramazan'a en güzel şekilde ulaşmak istiyorsak, hasadımızı  en doğru şekilde almak istiyorsak. Recep ve Şaban aylarına elimizden geldiği kadar ehemmiyet göstermeliyiz."

"Her Müslüman kendine çeki düzen vermek zorundadır"

Bulunmaz, "Bu gece belki de bu yıl ilk defa Ramazan-ı Şerif'e  bu kadar buruk bir şekilde gireceğiz. Çünkü biliyoruz ki, Müminler ancak kardeştirler. Bu kardeşlerimiz Filistin'de, Gazze'de, Myanmar'da, Türkistan'da ve Afrika'nın en ücra köşesinde inim inim inleyen Müslüman kardeşimiz varsa, biz onun derdiyle dertlenmek, onun derdini hissetmek zorundayız. Bugün ne yazık ki, İslam âleminin fütursuzca davranışları ve bir araya gelememesi, yekvücut olamamasından kaynaklı küffar bize karşı bu kadar direnmekte bu kadar boy göstermektedir. Yoksa 57 İslam ülkesi 2 milyarlık İslam âlemi bir araya gelse, herkes birbirinin kardeşi olduğunu iddia ettiği gibi sahada da bu gösteriyi bu görselliği ortaya koyabilecek olsa, bizlerin karşısında Allah'ın izniyle hiç kimse duramayacaktır. Her bir Müslüman, kendine çeki düzen vermek zorundadır. Geç kalmadık. Azrail'in o pençesi boynumuza vurulmadığı müddetçe, emin olun geç kalmadık. Allah'ın rahmetinden asla ve asla ümidimizi kesmeden bu geceyi kendimiz için bir milat olarak görelim. Kendimize çeki düzen vermediğimiz müddetçe emin olun, neslimize de bizden sonra gelecek ümmete de çeki düzen veremeyeceğiz. Yarın Rabbimiz 'in huzurunda hiçbir şekilde bunun hesabını  veremeyeceğiz." şeklinde konuştu.  

Programın ardından duygularını paylaşan cami cemaati, Regaib Kandili'ne kavuşmanın buruk sevincini yaşadıklarını ifade ederek, Gazze'deki siyonist soykırımın bitmesi  temennisinde bulundu.

Tahsin Yenigün, "Regaib Kandili, inşallah tüm İslam âlemine hayırlara vesile olur. Üç aylara buruk bir şekilde girdik. Filistin'deki kardeşlerimizin durumu malum ve Gazze'nin durumu ortada. Üzüntülüyüz. Ama bir yandan bu manevi havayı yaşamak istiyoruz. Huzurlu bir iklime ulaştığımız için mutluyuz. Dualarımız hep onlar için. İnşallah mahşerde o kardeşlerimize karşı mahcup olmayız. Müslümanlara çağrımız; bir olmalıyız. Diri olmalıyız. Yoksa bu zalimler dünyayı her zaman zehir edecekler. Onlara karşı mücadelede Müslümanlar olarak  yekvücut ve dik durmalıyız."  diye konuştu.

Mehmet Emin Gökçe, "Üç ayların başlangıcı olan bu Regaib Kandili'nde,  Müslümanlar için dua etmeye geldik. Özellikle Gazze'deki kardeşlerimize Rabbim yardım etsin. Tüm dünyada zulüm gören Müslümanları bu durumdan kurtarsın. Çokça dua ediyoruz. Elimizden başka başka bir şey gelmiyor." şeklinde konuştu.

Emrullah Korkulu, "Bugün Regaib Kandili. Herkese kutlu olsun. Gazze'de çocuklar ölüyor. Bu gecenin hürmetine Allah onları kurtarsın. "  dedi. 

Ahmet Kurt, "Bugün Regaib Kandili'dir. Çok mutluyuz.  Üç ayların başlangıcıdır. Bugün Filistinli kardeşlerimiz için dua ediyoruz. Elimizden bu geliyor. Allah onlardan yardımını esirgemesin." dedi.

Programın ardından cami çıkışında hayırseverler ve Midyat Belediyesi Beyaz Masa ekiplerince, cami cemaatine çeşitli ikramlarda bulunuldu. (İLKHA)

İlgili Galeriler