Öğrencilere 5100 TL burs desteği! 9. sınıf öğrencilerine burs desteği: İki bakanlıktan öğrencilere burs desteği!

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından başarı nitelikleri ve kontenjana bağlı olarak 9'uncu sınıf öğrencilerine burs desteği sağlanacak.İşte detaylar...

Ekleme: 11.01.2024 08:24:12 / Güncelleme: 11.01.2024 08:24:12 / Güncel
Destek için 

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından ortaklaşa imzalanan çalışma kapsamında, başarı nitelikleri ve kontenjana bağlı olarak 9'uncu sınıf öğrencilerine burs desteği sağlanacak.

İki  bakanlık arasında savunma sanayisinde ihtiyaç duyulan tecrübeli insan gücünü yetiştirmek amacıyla anlaşmaya varılıp, imzalanan işbirliği protokolü kapsamında bakanlık yetkilileri Ankara Gölbaşı Mogan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde toplandı.

9. SINIF ÖĞRENCİLERİNE BURS DESTEĞİ

İki bakanlık arasında anlaşma sağlanan protokol kapsamındaki okulların 9'uncu sınıf öğrencilerinin başarılarına bağlı ve belirli kontenjan çerçevesinde burslu öğrenci nitelendiğinde değerlendirildiği belirtilen açıklamada,

Her öğrenciye asgari ücretin yüzde 30'u oranında Ocak 2024 tarihi itibarıyla ve 9 aylık süre zarfında aylık burs ödemesi sağlanacağı duyuruldu.

Açıklamada, burslu öğrencilerin bursluluk şartlarını sağlayıp okullarından mezun oldukları zaman Makine ve Kimya Endüstrisi AŞ Genel Müdürlüğü, Tersaneler Genel Müdürlüğü ve Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğü bünyesinde iş imkanı sunulmak üzere görüşüldüğü ve değerlendirileceği de aktarıldı.

Etiketler: