Şanlıurfa'da Cuma namazı sonrası Gazze için basın açıklaması

Şanlıurfa'da Balıklıgöl Yerleşkesinde Cuma namazının ardından, Gazze'de yaşanan soykırıma Şanlıurfa halkı tepkilerini gösterdi.

Ekleme: 05.01.2024 15:35:05 / Güncelleme: 05.01.2024 15:35:05 / Güncel / Şanlıurfa Haberleri
Destek için 

Şanlıurfa'da Dergâh Camii'nde kılınan Cuma namazının ardından yüzlerce Şanlıurfalı, Gazze'de yaşanan soykırıma tepki göstermek için bir araya geldi.

Balıklıgöl Yerleşkesinde toplanan halk ve STK başkanları, Filistin'e ve HAMAS'a destek amaçlı slogan attı.

Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları tarafından düzenlenen basın açıklamasında, Gazze'deki soykırıma dikkat çekmek amacıyla kanlı kefenler sergilendi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan basın açıklamasında sık sık Gazze'ye destek, israile lanet içeren sloganlar atıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetini Basri Demir okudu. Basın açıklamasını okuyan Şanlıurfa Peygamber Sevdalıları Derneği Başkanı İbrahim Halil Güven, Ümmetin hamisi, Osmanlı bakiyesi olan Türkiye yöneticilerinden, devam eden katliamlara karşı cesur, somut adımlar atmasını beklediklerini ifade etti.

"Sivil inisiyatifin caydırıcı gücünü etkin kullanması gerekmektedir"

Güven, "Siyonist israil, aylardır Gazze’de soykırıma ve katliamlara devam ediyor. Sömürü ve işgal politikalarına karşı direnen Gazze halkına modern dünyanın(!) liderleri olarak kendini niteleyenlerin nasıl vahşileştiğine, insanlıktan ve insani değerlerden nasıl uzaklaştığına tüm dünya halkları şahit oluyor. Arz-ı Mev’ud diye bir hedefle yola çıkmış bulunan siyonist israil ve onun koşulsuz destekçisi olan ABD ve Batı ülkelerine karşı, sadece Müslümanların değil; vicdan sahibi tüm insanların seslerini yükseltmesi, sivil inisiyatifin caydırıcı gücünü etkin kullanması gerekmektedir. Evrensel insan haklarını ve savaş hukukunu hiçe sayan; binaları, okulları, hastaneleri, camileri, kiliseleri, yolları, su depolarını vuran, sivil halkı bombalayıp on binlerce kadın ve çocuğu şehit ederek tarihin tanıklık ettiği en büyük vahşetlerden ve soykırımlardan birini gerçekleştiren terör devleti israile yönelik kınamadan öte adımların gecikmeksizin atılması, israil ile devlet düzeyinde ekonomik, ticari, askeri, siyasi ve diplomatik tüm ilişkilerin kesilmesi gerektiği konusunda yetkililere çağrıda bulunuyoruz." dedi.

"İncirlik ve Kürecik Üslerinin kapatılmasını talep ediyoruz"

Şanlıurfa Peygamber Sevdalıları Derneği Başkanı İbrahim Halil Güven

HAMAS ofisine saldırı gerçekleştiren siyonistlerin, cesareti ümmetin suskunluğundan aldığına dikkat çeken Güven, "Ümmetin hamisi, Osmanlı bakiyesi olan ülkemizin yöneticilerinden devam eden katliamlara karşı Bolivya, Kolombiya, Şili ve Güney Afrika gibi cesur, somut adımlar atmasını bekliyoruz. Ülkemizin bir an önce, siyonist israil terör devleti ile bütün ilişkilerini kesmesini, israilin güvenliğini sağlayan İncirlik ve Kürecik Üslerinin kapatılmasını talep ediyoruz. Siyonist işgal rejiminin 2 Ocak tarihinde Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta bulunan HAMAS ofisine gerçekleştirdiği hava saldırısında şehid olan Şeyh Salih el-Arûrî ve yanındaki kardeşlerimizin şehadetleri mübarek olsun. Cenab-ı Hakk mekânlarını Cennet, makamlarını âli eylesin. Gazze’de 7 Ekim tarihinden bu yana, 23 bine yakın 16 binden fazlası çocuk ve kadın olmak üzere savunmasız insan şehid edildi. Beyrut’ta HAMAS ofisine saldırı gerçekleştiren terör şebekesi israilin bu pervasızlığı ve cesareti, ümmetin suskunluğundan kaynaklanmaktadır." diye konuştu.

"Gazze’de meşalesi yakılan bu kutlu direnişe sessiz kalmayalım"

Tüm enerjinin, İslam ülkelerinin yöneticilerinin harekete geçmesi için harcanması gerektiğini vurgulayan Güven, "Terör şebekesi israil, tüm acımasızlığıyla kardeşlerimizi katletmekte ve başta halkı Müslüman olan devletlerin yöneticileri olmak üzere tüm dünya liderleri olup biteni izlemektedir. Lübnan’da gerçekleştirilen bu son saldırıyla Siyonist rejim, hiçbir devleti ve uluslararası otoriteyi tanımadığını bir kez daha deklare etmiştir. Bu utanç, başta Lübnan olmak üzere tüm İslam ülkelerine yeter. Kıymetli Şanlıurfa halkı, Selahaddin-i Eyyubi ve Nureddin Zengi’nin torunları! Ümmetin şerefi, kutsallarımızın itibarının korunması için Gazze’de meşalesi yakılan bu kutlu direnişe sessiz kalmayalım. 7 Ekim’de farklı bir merhaleye geçen bu cihada ortak olma fırsatını kaçırmayalım. Mallarımızla, dualarımızla, boykot silahımızla bu cihada ortak olalım. Bunun yanı sıra elimizdeki bütün imkanları sonuna kadar kullanalım. Bundan sonra tüm enerjimizi İslam ülkelerinin yöneticilerinin harekete geçmesi için harcamak zorundayız. Aksi takdirde omuzlarımızda Irak'ta, Suriye'de, Libya'da, Mısır'da, Arakan'da, Doğu Türkistan'da, Çeçenistan'da yaşananlara ek olarak bir de Gazze'deki veballe ahirete göçüp gideceğiz." şeklinde konuştu.

Güven, sözlerine şu şekilde son verdi:

"Bizler Peygamberler şehri Urfa’dan bütün İslam aleminin yöneticilerine sesleniyoruz: Terör çetesini bahane göstererek Gazze’ye bir damla su götürmediniz, şehit olan masum çocukları ve kadınları koruyamadınız. Bari ülkenizde bulunan bu kahramanları muhafaza edin. Aksi takdirde tarih ve insanlık vicdanı sizi affetmeyecektir. Müslüman halklar olarak biz de hem dünyada hem de ahirette sizden davacı olacağız ve yakanızı bırakmayacağız. Şehid Salih el-Arûrî ve tüm Gazze şehitlerine bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, ümmetin başı sağ olsun diyoruz. Siyonist rejim ve onun destekçileri şunu çok iyi bilmelidir ki bu saldırılar amacına ulaşamayacaktır. Saldırganlık, imha savaşı ve etnik temizlik sona erinceye kadar Filistin halkıyla dayanışmamız artarak devam edecektir. Peygamberler şehrinden, HAMAS’a ve İslami Cihada binlerce selam olsun."

Basın açıklaması, okunan dua ile sona erdi. (İLKHA)

İlgili Galeriler