Mardin Artuklu Üniversitesi, iki akademik dergi yayımladı

Mardin Artuklu Üniversitesi tarafından biri sağlık alanında biri sosyal bilimler alanında olmak üzere uluslararası iki akademik dergi yayımlandı.

Ekleme: 04.01.2024 12:05:05 / Güncelleme: 04.01.2024 12:12:53 / Güncel / Mardin Haberleri
Destek için 

Sağlık alanında Mardin Artuklu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi'nin uluslararası akademik yayın organı olan Artuklu International Journal of Health Sciences dergisinin 7'nci sayısı yayımlanırken sosyal bilimler alanında da İslami İlimler Fakültesinin yayım organı olan Artuklu Akademi dergisinin yeni sayısı yayımlandı.

'Artuklu International Journal of Health Sciences' dergisi sağlık alanında makale, sunum ve derlemeleri içeren 14 farklı bilimsel çalışmayı içeriyor. ‘Artuklu Akademi’ dergisinin yeni sayısında da 12 özgün araştırma makalesi ve 1 çeviri yazısı bulunuyor.

Kurulduğu günden bu yana sosyal bilimler alanında kayda değer çalışmalar yapan üniversitelerinin 2022 ve 2023 yıllarında da sosyal bilimler odağının yanına yeni odaklar ekleyerek, akademi dünyasına farklı alanlarda da katkı yapacak yen bir vizyon ve misyonla yollarına devam ettiklerini belirten Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, üniversite olarak farklı alanlarda hazırladıkları akademik yayımlarıyla akademi camiasına ve bilime katkı sunmayı amaçladıklarını belirtti. (İLKHA)