Yetimler Vakfı'ndan Gazze'ye ambulans yardımı

Gazze'ye yapılan yardım çalışmalarını koordine etmek üzere Mısır'da giden Yetimler Vakfı heyeti, İsmailiye şehrinde hazırlanan ambulansları Gazze'ye doğru yola çıkardı.

Ekleme: 02.01.2024 17:35:04 / Güncelleme: 02.01.2024 18:17:53 / Güncel
Destek için 

Yetimler Vakfı, 87 gündür siyonist vahşetin her türlüsünün yaşatıldığı ve her yönden ablukanın uygulandığı Gazze halkı için "Gazze'ye Acil Yardım" sloganıyla yardım seferberliği başlattı.

7 Ekim tarihinden bu yana Gazze'ye havadan, karadan ve denizden saldırı gerçekleştiren siyonist işgal rejiminin tüm barbarlığına rağmen Filistin halkının destansı direnişi devam ederken Yetimler Vakfı da siyonist vahşetin mağduru olan Filistinli Müslümanların yaralarını sarmak için faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor.

Türkiye başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde yardım faaliyeti yürüten Yetimler Vakfı, duyarlı hayırseverlerin kendilerine bağışladığı emanetleri emin bir şekilde yerine ulaştırmak için Mısır'a bir heyet gönderdi.

Gazzeli Müslümanlara yardım göndermek için Mısır'ın İsmailiye kentinde bulunan Yetimler Vakfı, binlerce gıda paketi, yüzlerce battaniye, günlük sıcak yemek dağıtımı, günlük proje yardımları, kırmızı et dağıtımı, çocuk hijyen paketleri gibi yardımların ardından şimdi de ambulans yardımında bulundu.

Ambulansların üretildiği firmayı ziyaret eden Yetimler Vakfı heyeti, sipariş verdikleri ambulansların tüm yapım aşamalarını yerinde inceledi.

Tüm ekipmanlarıyla donanımlı olan 2 ambulansı teslim alan Yetimler Vakfı heyeti, test sürüşü yaptıktan sonra Gazze'ye ulaştırılmak üzere ambulansları yola çıkardı.

Başka ülkelerden de gelen yardımlarla hazırlanan ambulanslarla birlikte konvoy halinde Mısır'dan yola çıkarılan ambulanslar, Refah Sınır Kapısı'ndan Gazze'ye giriş yapacak. (İLKHA)