Gazeteci-Yazar Ergin: Allah'ın mümin kadınların önüne koymuş prototip Hazreti Meryem'dir

Peygamber Sevdalıları, "Mücadele ve Örnek Hayatıyla Hazreti İsa ve Hazreti Meryem'i Anma Programı" temasıyla Sancaktepe'de bir program gerçekleştirdi.

Ekleme: 01.01.2024 01:30:05 / Güncelleme: 01.01.2024 01:30:05 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için 

Peygamber Sevdalıları tarafından Sarıgazi Kültür Merkezi'nde düzenlenen program; birçok STK temsilcisi, siyasi parti temsilcisi ve halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti.

"Müslümanlara yaşatmış oldukları bunca acı ve sıkıntılara rağmen neden yahudi ve hristiyanların adetleriyle iştiğal ediliyor?"

Günay İşeri Hoca'nın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti sonrasında açılış ve selamlama konuşması gerçekleştiren Marmara Peygamber Sevdalıları Sekreteri Hasan Aydın, "Hazreti İsa; viladeti öncesi, viladet anı ve peygamberliği boyunca israil oğullarının sözlü ve fiili suikastlerine maruz kalmıştır. Bu zülmü her zaman israil oğulları yürütmüştür. Özellikle siyonist zihniyet devam etmiş ve günümüz dünyası, terör faaliyetleri ile kana bulanmıştır. 3 aya yaklaşan bu sürede, Filistin ve Gazze'de işledikleri soykırımlar tüm dünyanın gözü önünde devam ediyor. Tüm müslüman ülke liderleri kınamaktan öteye gitmemiştir. Fiili herhangi bir adımın atılmaması, duyarlı tüm Müslümanları derinden üzmektedir. Özelde Filistin, genelde tüm dünya müslümanlarına yaşatmış oldukları bu acı ve sıkıntılardan sonra neden hala öze dönülmeyip yahudi ve hristiyanların adetleriyle iştiğal ediliyor?" dedi.

"Hazreti Meryem; bir Müslüman kadının kendi hayatında örnek alabileceği örnek bir şahsiyettir"

Hazreti Meryem ile ilgili hazırlanan sinevizyon gösterimi ve Özlem Ajans sanatçılarının seslendirdiği ezgilerin akabinde günün anlam ve önemine dair bir konuşma gerçekleştiren Gazeteci-Yazar Mehmet Zeki Ergin, "Bir peygamber olmamasına ve yeryüzünün en lanetlenmiş toplumu içerisinde dünyaya gelerek yetişmesine rağmen; peygamberlerin dilinden lanete uğrayan bir toplum içerisinde hayat sürmesine rağmen kendi çabası, gayreti ve Allah'ın lutfü ile bir insanın ulaşabileceği en üst mertebeye ulaşmış olan bir insandır Hazreti Meryem anamız. Bir peygamberi bile kendisine özendirecek derecede Allah katında değer kazanmış olan bir insan. Bir Müslüman kadının kendi hayatında örnek alabileceği, örnek aldığı zaman neleri başarabileceği göstermesi yegane şahsiyettir. Müslüman kadının gerçek manada örnek aldığı zaman nasıl bir makama yüceleceğini göstermesi açısından tarihteki ender örneklerden bir tanesidir." şeklinde konuştu.

"Müminelerin önüne konulan örnek, iktida edilecek olan imam Hazreti Meyem'dir"

Allah'ın; Hazreti Meryem'in dünyaya bir kız çocuğu olarak göndermiş olmasının negatif bir durum değil pozitif bir durum olmasını sağladığını belirten Ergin "Allah, Hazreti İsa'yı dünyaya getiren insan olma şerefini O'na nasip etmiştir. Hazreti İsa'ya öğretmenlik edebilecek derecede Allah-u Teala Hazreti Meryem'i şuur ve yücelikte makam sahibi yapmıştır. Allah'u Teala'dan kendisine evlat nasip etmediği halde hakkıyla Allah'tan evlat talep etme dersini Hazreti Zekeriya, Hazreti Meryem'den ders alarak dilemiştir. Başka değişik halleri ile Hazreti Zekeriya bir peygamber olmasına rağmen bir kız çocuğu olan -ki Hazreti İsa'yı dünyaya getirdiği zaman 15 yaşında olduğu neredeyse kesindir- böyle bir kız çocuğundan bir peygamber ders alıyor. Hazreti böyle makam sahibi, yücelik sahibi olan bir şahsiyettir. Allah'ın mümin kadınların önüne koymuş prototip Hazreti Meryem'dir.  Allah mümin kadınlara Firavun'un karısı Asiye ile İsa'nın annesi Meryem'i örnek olarak gösterdi deme şerefine nail olmuş olan bir insandir Hazreti Meryem. Müminelerin önüne konulan örnek, misal, iktida edilecek olan imam Hazreti Meyem'dir." ifadelerini kullandı.

Program, Müderis Mehmet Emin Yakut Hoca'nın okuduğu dua ile nihayete erdi.  (İLKHA)

İlgili Galeriler