İşgal rejimi Suudi Arabistan'la normalleşiyor mu? ABD'den açıklama

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, işgal rejiminin ''askeri stratejisini daha geniş bir diplomatik stratejiyle birleştirerek daha iyi bir iş çıkarabileceğini'' söyledi.

Ekleme: 22.05.2024 21:50:29 / Güncelleme: 22.05.2024 22:26:17 / Dünya
Destek için 

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, ''Hamas'ı yenmenin ve İsrail'in uzun vadeli güvenliğini sağlamanın tek yolunun askeri çabayı bütüncül bir entegre stratejiye bağlamak olduğuna inanıyoruz. Bu, İsrail'in hem kamuoyunda hem de özel olarak daha net olabileceğini düşündüğümüz bir şey. Bunun üzerinde çalışmaya devam edeceğiz. ” dedi. 

Sullivan, işgal rejiminin  Arap komşularının Gazze'nin yeniden inşasına yardım etmesini öngören ABD'nin savaş sonrası planına dikkat çekerken, ''İsrail'de Suudi Arabistan ile normalleşme yolunun sürdürülmesi konusunu görüştük'' dedi. 

Sullivan,  ''İsrail ile Filistinliler arasında doğrudan müzakerelerin bir Filistin devleti kurmanın en iyi yolu olduğuna inanıyor. Her ülkenin Filistin'in tanınması konusunda karar verme hakkı olduğuna inanıyoruz . Uzun vadeli istikrarı sağlamanın en iyi yolunun iki devletli çözüm.

Amerika, İsrail'in Gazze'deki operasyonlarının ilerleyişini izleyecek. Gazze'de hedefli ve sınırlı operasyonlar görüyoruz. Yardımların Gazze'deki Filistinlilere gittiğini  öğrendim. 

Amerika, İsrail'in Batı Şeria'ya fonları kesmesinin yanlış olduğuna inanıyor.'' dedi. 

 

 

 

Etiketler: