Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, Cizre'de kütüphane açılışına katıldı.

Şırnak Cizre'de yapılan  Cizre 100. Yıl İlçe Halk Kütüphanesi açılışına Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, Şırnak valisi Cevdet Atay, Cizre Kaymakamı ve Belediye başkan vekili Nazlı Demir ve il protokolü katıldı.

Ekleme: 29.12.2023 19:55:03 / Güncelleme: 29.12.2023 19:55:37 / Güncel / Şırnak Haberleri
Destek için 

5 bin metrekare kapalı alanı olan Cizre 100. Yıl İlçe Halk Kütüphanesi'nden, aynı anda 800 öğrenci yaralanabiliyor. İçerisinde kent kitaplığı, bebek, çocuk ve gençlik bölümleri, engelsiz çalışma alanları, eğitim sınıfları, toplantı ve sergi salonu yer alıyor.

Açılışta konuşma yapan Şırnak Valisi Cevdet Atay,  kütüphanenin yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek, "Cizre'de güzel şeyler oluyor. Bu topraklar gerçekten gençliğini yaşayamayan insanlarımızla dolu. Şimdi onların çocuklarıyla aynı topraklardayız. Şu an huzurlu bir ortamdayız belki de tarihinde bu kadar huzur içerisinde bir şehirde yaşıyoruz. Bizim tek amacımız var, bu çocuklarımızı yarınlara hazırlamaktır. Şimdi açılışını yapacağımız eser de onlardan bir tanesidir." dedi.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, "Geçmişte bir kültür başkenti olan Cizre, huzurun mutluluğun çocuklarımızın gülerek halay çektiği bir yer haline geldi. Çocuklarımızın vatanını, milletini, severek ve güzel bir gelecek ümidiyle bu kütüphaneleri, okullarımızı, gençlik merkezlerimizi kullanarak güzel yarınlara, güzel bir Cizre için hepimiz ant içtik. Devletin tüm kurumları olarak Şırnak'ımız Cizre'miz bizim için çok önemli. Tüm birimler, şu an buraya hizmet etmek için bir yarış içinde. Bunun en önemli unsuru barış ve huzur. Çocuklarımızın geleceğini kurtarmak için daha güzel yarınlar güzel bir gelecekte.  Biraz önce çocuklarla sohbet ettik. Çocuklarımız doktor olmak istiyor, öğretmen olmak istiyor, polis ve asker olmak istiyor. Çocuklarımıza kütüphanelerimizle, okullarımızla, gençlik merkezlerimizle kucak açarak hep birlikte yarınlara buluşturmak için savaş veriyoruz. Biz Dicle'nin kuzularını ite çakala bırakmayacağız. Kütüphaneler bizim için çok önemli güvenli. Çocuklarımızın bilgiye ulaşmaları, güvenli ortamda derslerini çalışmaları bilgi edinmeleri sosyalleşmeleri bizim için çok önemli. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla 100 yılımızda 100 kütüphane hedefi koyduk. Bu sayıyı tamamladık, hatta geçtik. Kütüphanelerimizi arttıracağız kitaplarımızı artıracağız bilgilerimizi arttıracağız ve beraber mutlu bir şekilde Cizre'mizde nice güzel günlerde ve açılışlarda Cizre'mizi güzel bir yarına eriştirmek için buradayız.  Unutulmamalıdır ki Cizre kütüphanemiz, bizim de göz bebeğimiz oldu. Kütüphanemiz 5.000 metrekarelik bir kapalı alana sahip ve 800 tane gencimiz aynı anda bu kütüphaneden yararlanabiliyor. Kütüphane bünyesinde 100 kişilik çok amaçlı salon var. Biz kütüphaneleri sadece kitapların varlığı olarak görmemek lazım. Kütüphaneler bilgi erişimin taçlandığı bir yapıdır. Kütüphaneler gençlerimiz ancak tam anlamıyla kimliğini bulabiliyor." ifadelerini kullandı.

Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Nazlı Demir, "Cizre'miz bu günlerde bir şenlik havası yaşıyor. Neredeyse her hafta bir açılış yapıyoruz. Böyle güzel bir kompleksi ilçemize kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Cizre'miz için gerekli bir kütüphaneydi. Cizre'de eğitime bir yatkınlık var, eğer biz olanak sunarsak, gençlerimiz ve çocuklarımız bu imkânları değerlendiriyorlar." ifadelerine yer verdi.

Kütüphanenin açılışını yapan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, beraberindeki protokol ile kütüphaneyi gezdi.

Çocuklarla birebir ilgilenen Bakan Yardımcısı Yazgı, çocuklara oyuncak hediye etti. (İLKHA)

İlgili Galeriler