Siirt Belediyesi, Filistin yararına kermes düzenledi

Siirt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Filistin yararına kermes düzenlendi.

Ekleme: 29.12.2023 18:30:06 / Güncelleme: 29.12.2023 18:34:57 / Güncel / Siirt Haberleri
Destek için 

Gazze’de siyonistlerin zulmü altında insanlık dışı şiddete maruz kalan Filistinlilere destekler devam ediyor.

Hz. Fakirullah Caddesi Sancaklar Okulu önünde düzenlenen kermeste Siirt Belediyesi bünyesinde hizmet veren Kadın Yaşam Merkezi öğretmen ve veliler kendi evlerinde yaptıkları yemek, tatlı ve içecekleri satışa sundu.

Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Dr. Kemal Kızılkaya ve Eşi Nurten Kızılkaya, kermesi gezerek ürünleri inceleyip yapımında emeği geçenlere teşekkür etti ve kermesteki ürünlerden alarak destek oldu.

Gazze’de insanlık dışı bir katliama maruz kalan Filistin halkına destek olmak amacıyla kermes düzenlediğini ifade eden Vali Kızılkaya, "Gazze’de yaşanan masum çocukların, bebeklerin ve kadınların acımasızca katledilmesini lanetliyorum. Ümidimiz ve beklentimiz bir an evvel bu soykırıma ve vahşete dur denilmesidir. Kermese destek veren Siirtli hayırsever hemşerilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

"Herkesi Filistin'e destek vermek amacıyla kermese davet ediyoruz"

Siirt Belediyesi Sosyal İşler ve Kültür Müdürlüğünde sosyolog olarak görev yapan Servet Kılıç, "Filistin, Gazze için bir kermes düzenledik. Biz de görev yapan eğitmen hocalarımızın desteği ile Filistin'de yaşanan dramı gündemde tutmak istedik. Filistin'deki kardeşlerimize maddi anlamda destek olmak amacıyla Cuma ve Cumartesi günleri kermesimiz devam edecek. Kermese gelen Siirt halkı oldukça duyarlılık gösteriyor ve desteklerini de esirgemediler. Herkesi Filistin'e destek vermek amacıyla kermese davet ediyoruz. Orada büyük bir dram var, elimiz kolumuz şu an bağlı, çok fazla bir şey yapamıyoruz, dua ediyoruz. Fiili olarak yapabileceğimiz çalışmalardan bir tanesi kermes, bu kermes aracılığı ile de Filistin'de yaşanan dramı gündemde tutmak hem de maddi anlamda destek sunmak istiyoruz." (İLKHA)

İlgili Galeriler