Üniversiteli öğrencilerden örnek davranış

Diyanet İşleri Başkanlığı Türkiye Diyanet Vakfı tarafından "Özgür Filistin’in Yanındayız" sloganıyla başlatılan Filistin'e yardım kampanyasına her kesimden destek geliyor.

Ekleme: 28.12.2023 13:25:03 / Güncelleme: 28.12.2023 13:29:13 / Güncel / Siirt Haberleri
Destek için 

Bu kapsamda, Siirt üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğretmen, öğrenci ve öğrenci temsilcileri tarafından Filistin yararına kermes düzenlendi. Filistin’de zulüm altındaki insanlara yardım amacıyla düzenlenen kermesten 10 bin TL gelir elde edildi.

Kermesten elde edilen gelir, Siirt Üniversitesi Öğretmeni Serpil Pekdoğan Göztok tarafından Filistin’e ulaştırılmak üzere TDV Siirt Şubesine teslim edildi.

Kermes bağışını teslim alan İl Müftüsü ve TDV Siirt Şubesi Başkanı Şakir Pinal, "Öğrencilerin bu davranışı merhamet duygularının fiiliyata yansımasıdır. İnsandaki merhamet duygusu, kardeşine şefkat kanadıyla yaklaşmasına, iyilik yapmasına vesile oluyor. Filistin meselesi tüm Müslümanların ortak davasıdır. Her yaştaki Müslüman Filistin’e hem maddi hem de manevi olarak destek vermesi gerekiyor. Bu anlamlı kermesin düzenlenmesinde emeği geçen; kalpleri sevgi ve merhamet dolu üniversite öğrencilerine, destek ve yol gösteren öğretmenlerine duyarlı davranışlarından ötürü teşekkür ediyorum." dedi.

Siirt İl Müftüsü Pinal, Diyanet yayınlarından oluşan seti, öğretmen ve öğrencilere hediye etti. (İLKHA)