Yetimler Vakfı'ndan Gazze'de kapsamlı yardım çalışmaları

İşgalci siyonist rejimin 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik başlattığı saldırılar devam ederken, Yetimler Vakfı'nın da ilk günden bu yana sürdürdüğü yardım çalışmaları da aksamadan devam ediyor.

Ekleme: 22.12.2023 15:45:07 / Güncelleme: 22.12.2023 15:52:26 / Güncel
Destek için 

Türkiye başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde yardım faaliyetlerini sürdüren Yetimler Vakfı, 77 gündür büyük bir saldırı altında olan Gazzeli Müslümanlara yardım ulaştırmak için çaba harcıyor.

Büyük bir soykırımın yaşandığı Gazze'de bir yandan düzenli olarak sıcak yemek dağıtım çalışmalarını sürdüren Yetimler Vakfı, bir yandan da günlük projelerle farklı ihtiyaç alanlarındaki eksiklikleri tedarik ederek kapsamlı yardım faaliyetleri yürütüyor.

Evleri, barkları bombardımanlarla yerle bir edilen Filistin halkının yaralarının sarılması için büyük uğraş veren Yetimler Vakfı, tüm zorluğuna rağmen bölgede devam ettirdiği günlük sıcak yemek dağıtımının yanı sıra battaniye dağıtımı, suyu kesilen Gazze halkına su tedariki, ilaç ve tıbbi malzeme yardımı, barınma için alan açma çalışmaları ve ambulans yardımlarını gerçekleştirdi.

Hayırseverlerin bağışladığı yardımları birinci elden mağdur Gazze halkına ulaştıran Yetimler Vakfı, bazı bölgelere hijyen ve temizlik için su temini sağlarken, havaların soğumasıyla birlikte ihtiyaç haline gelen battaniye ve geçici barınaklar inşa ediyor.

Evsiz Gazzelilere battaniye dağıtıldı

Kendi vatanlarında muhacir durumunda bırakılan Gazzeliler, güneye göç etmek zorunda kalırken evsiz kalan mağdur halka battaniye dağıtımı gerçekleştirildi.

Yardım çalışmalarını çeşitlendirerek faaliyetlerini bir çok alanda sürdüren Yetimler Vakfı, bombardımanlar sonucu Gazze'nin kuzeyinden güneyine göçe zorlanan halka battaniye dağıttı.

Temizlik için tankerlerle getirilen sular halka dağıtıldı

7 Ekim'den bu yana insani ihtiyaç olan suyu, elektriği ve yakıtı kesen ve Gazze'ye girişini de engelleyen siyonist teröristler, bir halkı topyekûn ölüme terk ediyor. Dünyanın sessiz bakışları arasında gerçekleşen soykırım devam ederken insanlar hem açlığa hem de susuzluğa mahkûm edilmiş durumda.

Günlerdir su bulamayan Gazze halkına su dağıtmak için harekete geçen Yetimler Vakfı, tankerlerle tedarik ettiği suyu ihtiyaç duyulan bölgelerde bulunan halka dağıttı.

Her gün sıcak yemek desteği veriliyor

17 yıldır abluka altında bulunan Gazze halkının şanlı direnişi devam ederken Yetimler Vakfı, 7 Ekim'den bu yana Gazze'de günlük olarak sıcak yemek dağıtmaya devam ediyor.

Gazze'nin güneyinde anlaştığı yemek fabrikaları aracılığıyla her gün sıcak yemek desteği sunmaya devam eden Yetimler Vakfı, hazırlanan yemekleri gönüllüler aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

Yetimler Vakfı Gazze'de sağlık çadırı kurdu

Hastanelerin vurulması, ayakta kalanların da hastalara hizmet vermede işlevsiz kalması nedeniyle Yetimler Vakfı, Gazze'de sağlık çadırı kurdu.

Kurduğu sağlık çadırında hastaların tedavilerini gerçekleştiren Yetimler Vakfı, ihtiyaç duyulan ilaç ve sağlık malzemeleriyle hizmet vermeye başladı.

Gazze'ye donanımlı ambulans yardım

Saldırıların hedefi haline gelen ambulansların azalması nedeniyle büyük bir ihtiyaç haline gelen ambulans yardımında da bulunan Yetimler Vakfı, sağlık ekipmanlarıyla donanımlı ambulansları yetkililere teslim etti. Yetimler Vakfı, sağlık alanındaki destek çalışmalarının süreceğini bildirdi.

Geçici barınaklar yapılıyor

Gazze'nin kuzeyini bombardımanlarla harabeye çeviren siyonist vahşet nedeniyle yerlerinden edilen bir buçuk milyon insanın geldiği Güney Gazze'de insanların barınma ihtiyaçlarının karşılanması için geçici barınaklar yapmak için devreye giren Yetimler Vakfı, bir depo alanını ailelerin kalabileceği şekilde odalara bölerek bombardımanlarda evlerini kaybeden halka yardımda bulundu.

Yetimler Vakfı yetkilileri, kendilerine yapılacak yardımlar arttıkça, daha fazla mağdur Gazzeliye ulaşma imkânı elde edeceklerini kaydetti. (İLKHA)

İlgili Galeriler