Siyonist rejim, Gazze sınırına dönme cesareti gösterebilecek Yahudilere günlük 54 dolar ödeyecek

Siyonist rejim, Gazze Şeridi sınırındaki işgal edilmiş Yahudi yerleşim birimlerine dönmeyi kabul edenlere yüklü miktarda parasal destekte bulunmayı planlıyor. Yahudilerin, para dışında hiç bir destekle oraya dönmeye cesaret edemeyecekleri öngörülüyor.

Ekleme: 21.12.2023 16:01:33 / Güncelleme: 21.12.2023 16:01:33 / Dünya
Destek için 

Siyonist rejim, Gazze Şeridi’ne 4 ila 7 kilometre uzaklıkta evi bulunanların dönüşlerini teşvik etmek için, açıklanacak tarihten önce dönmeleri durumunda maddi destek almalarını destekliyor.

Gazze Şeridi çevresindeki yerleşim yerlerinde yaşayan ve Askalan’da korunması olmayan yerleşimcilerin dönüşünün Ocak 2024 sonuna kadar uzatılması için çalıştığı da kaydedildi.

Siyonist rejime bağlı KAN’da çıkan haberde, hazırlanan plana göre, resmi tahliye süresi bitmeden önce Gazze çevresindeki işgal edilmiş yerleşim yerlerine dönen Yahudilere, yetişkin için günlük 54 dolar, çocuk için 27 dolar destek verileceği belirtildi.

Haberde, 3 çocuklu bir ailenin Gazze sınırı yakınındaki evine dönmeye karar vermesi durumunda aylık 5 bin 600 dolar alabileceği ifade edildi.

Söz konusu desteğin, Şar Hanegev Konseyi’nde 4, Askalan sahilinde 2, Eşkol’de 18, Sdot Negev’de 5 yerleşim birimini kapsadığı aktarıldı.

Gazze'de silah zoruyla abluka altındaki yerinden edilen 1,9 milyon Filistinli, barınma, gıda, temiz su, ilaç ve sağlık hizmetlerinden yoksun şekilde yaşam mücadelesi veriyor.