Diyarbakır Cumhuriyet Fen Lisesi öğrencileri Gazze yararına kermes düzenledi

İşgal rejiminin Gazze'de uyguladığı soykırıma karşı duyarsız kalmayan Diyarbakır Rekabet Kurumu Cumhuriyet Fen Lisesi, Filistinli Müslümanlar yararına okulda kermes düzenledi.

Ekleme: 20.12.2023 16:15:05 / Güncelleme: 20.12.2023 16:23:05 / Güncel / Diyarbakır Haberleri
Destek için 

"Aksa Tufanı" operasyonuyla beraber işgal rejiminin Gazze'ye saldırıları artarken dünyanın farklı coğrafyalarında Müslümanlar, güçleri nispetinde Filistinli kardeşlerine yardım toplamak amacıyla çalışmalar yürütüyor.

Diyarbakır'ın bazı okullarında yapılan kermes çalışması kervanına Diyarbakır Rekabet Kurumu Cumhuriyet Fen Lisesi öğrencileri de katıldı.

Eğitim ve proje alanlarında isminden çokça söz ettiren Diyarbakır Rekabet Kurumu Cumhuriyet Fen Lisesi, Filistin yararına kermes düzenledi.

Öğrenci velileri ve STK temsilcilerinin de katılım sağladığı kermes çalışmasıyla ilgili konuşan okul öğrencileri söz konusu faaliyete katkı sunan herkese teşekkürlerini iletti.

Öğrencilerden Hümeyra Gök, "7'den 70'e hepimizin içini acıtan ve savaş adı altında gerçekleştirilen katliam var. Dünya bu katliam karşısında dünya ayağa kalmışken bizler Diyarbakır Cumhuriyet Fen Lisesi öğrencileri olarak sessiz kalamazdık. Bu yönde bir kermes düzenlemeye karar verdik. Sağ olsunlar idarecilerimiz de bizlere yardımcı oldu. Evlerimizden getirdiğimiz pasta, poğaça, böreklerle çam sakızı çoban armağanı misali Filistinli kardeşlerimize yardımda bulunmak istedik. Katılım çok yüksek. Velilerimize, öğretmenlerimize ve öğrenci arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz." dedi.

"Boykot ürünlerini hem kantin satmamaya çalışıyor hem de öğrenciler tercih etmiyor"

Şu an Gazze'de insanlık dramı gerçekleştiğini hatırlatan Ahmet Alınyıldız, "Diyarbakır'daki okullar Gazze yararına faaliyetler düzenliyor. Biz Cumhuriyet Fen Lisesi olarak bundan geri kalmak istemedik. Hocalarımız ve öğrenci arkadaşlarımızla bir kermes düzenledik. Kermesimize arkadaşlarımız, ailelerimiz ve çevremizdekilerden ziyaretler oldu. Şu an yoğun bir katılım var. İnşallah bu kermesimizden iyi bir gelir toplayacağız ve Gazze'deki kardeşlerimize göndereceğiz." ifadelerini kullandı.

Yürütülen kermes çalışmalarının yanı sıra devam eden boykot sürecine vurgu yapan Tuğçe Pınar Zilan ise şunları söyledi:

"Şu an Filistin ile israil arasında savaş adı altında bir soykırım gerçekleşiyor. Bizler de insanlık ve Müslümanlık gereği Filistinli kardeşlerimize yardım etmek amaçlı kermes düzenledik. Bu kermesimize katlan herkese çok teşekkür ediyoruz. Boykotlara da destek verebilirsek çok güzel olur. Eğer içimizde insanlık kırıntısı kalmışsa zaten buna göz yummayız."

Zilan, "Boykot uygulamasında kantinimizde gerekli işlemler yapılıyor. Boykot listesindeki ürünler genelde alınmıyor. Hem öğrenciler tercih etmiyor hem de kantin satmamaya çalışıyor. Aynı zamanda kermesteki ürünlerin hiçbiri boykot listesinde yer almıyor." şeklinde konuştu. (İLKHA)

İlgili Galeriler