Şırnak'ta Filistin yararına kermes düzenlendi

Şırnak'ın Silopi ilçesinde geliri Filistin'e bağışlanmak üzere yöresel yemeklerin satışa sunulduğu bir etkinlik düzenlendi.

Ekleme: 20.12.2023 16:05:04 / Güncelleme: 20.12.2023 16:08:27 / Güncel / Şırnak Haberleri
Destek için 

Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Silopi Müftülüğü koordinasyonuyla, Hacı Mehmet Ökten Anadolu Lisesi, Silopi Anadolu İmam Hatip Lisesi, Silopi Habur Lisesi, İpekyolu İlk-Orta okulları Filistin yararına kermes düzenledi.

Etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Arapça-Türkçe ilahiler seslendirmelerinin ardından dua edildi.

Gazze'ye destek ile işgalci siyonistlere destek verdiği için boykot edilen markalar temalı pankartlar asılırken etkinlikte yer alan sergi de ise işgal rejiminin katliamlarına yer verildi.

Öğrencilerin evlerinde hazırladığı yöresel ürünler, el işleri, yiyecek ve içecekler satışa sunuldu.

Yoğun katılımın olduğu etkinlikten elde edilen gelirler Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla Filistin'e ulaştırılacak.

Müslümanlara yardım etmek zorunda olduklarını, kermesin Filistin'e destek amacıyla düzenlendiğini belirten Silopi Müftüsü Ferit Bilgin, "Filistinli kardeşlerimize yardım etmek için kermes düzenledik. Elde edeceğimiz yardımları Türkiye Diyanet Vakfı vasıtasıyla Filistinli kardeşlerimize ulaştıracağız. Biz mü'miniz, Müslüman kardeşlerimize yardım etmek zorundayız. Kimisi güç ve kuvvetiyle yardım edebilir, kimisi diliyle yardım edebilir, kimisi de maddi ve manevi olarak yardımlarını gönderebilir." dedi.

Öğrencilerden Süleyman İdin ise, "Düzenlediğimiz kermes ile maddi ve manevi açıdan yardımcı olmaya çalışıyoruz. Keşke elimizden daha fazlası gelseydi de yapabilseydik. Televizyonlarda her gün gördüğümüz vahşete karşı elimizden bir şey gelmiyor. Burada içimiz sızlıyor. Keşke biz de orada kardeşlerimizin yanında olabilseydik, bu zulmü engelleseydik." ifadelerini kullandı

Evde yaptıkları yemekleri Filistin için satışa sunduklarını belirten öğrencilerden Zehra Hakkâri, katılımcılarla teşekkür etti.

Öğretmenlerden Oğuzhan Tancı ise, "Filistinli kardeşlerimizi bundan önce olduğu gibi bugün ve bundan sonra da yalnız bırakmayacağız ve daima yanlarında olacağız." diye konuştu. (İLKHA)

İlgili Galeriler