Adıyaman Valisi Varol, yapımı devam eden deprem konutları hakkında bilgi verdi

Adıyaman Valisi Osman Varol 6 Şubat depreminin ardından yapımına başlanan toplu konutlar hakkında il merkezindeki muhtarları bilgilendirip çalışmaları yerinde inceledi.

Ekleme: 19.12.2023 16:50:07 / Güncelleme: 19.12.2023 16:50:07 / Güncel / Adıyaman Haberleri
Destek için 

Örenli ve İndere bölgesinde yapımı devam eden Konutları muhtarlarla beraber gezen Adıyaman Valisi Osman Varol, amaçlarının vatandaşları bir an önce kalıcı konutlara yerleştirmek olduğunu kaydetti.

"Toplu konutlarla ilgili bizatihi çalışmaların içerisindeyiz"

Muhtarlara toplu konutları son durumu hakkında bilgi veren Varol, "Çok sıkı bir şekilde bu çalışmaları takip ediyoruz. Sahada hem TOKİ hem Emlak Konuttan arkadaşlarımız, teknik ekiplerimiz bu çalışmaları yürütüyor. Çok sayıda müteahhidimiz il merkezinde tüm olumsuz koşullara, iklim koşullarına rağmen hiçbir şekilde çalışmalarını yavaşlatmadan hızlı bir biçimde devam ediyorlar. Tüm gayemiz kalıcı konutların vatandaşlarımıza teslim ederek vatandaşlarımızın geçici barınma ortamından çıkarılmasıdır. Bugünde özellikle uzun zamandır aklımızda olan vatandaşlarımızla devletimiz arasındaki en önemli köprülerden bir tanesi olan Adıyaman merkez mahalle muhtarlarımızı vatandaşlarımızın ileride yaşayacağı bu yaşam alanlarında ağırlamak istedik." dedi.

"Muhtarlarımızla birlikte şantiyelerimizi dolaşacağız"

Çalışmalar hakkında değerlendirmede bulunan Varol, "Hem teknik ekiplerimizden bilgi alacağız hem inşaatlarımızın geldiği aşamayı hep birlikte göreceğiz. Örenli bölgesindeki 3 bin 34 konutumuzun inşaatı sonra  İndere bölgesindeki 16 bin 433 konutumuzun inşaatının geldiği aşamalar, örnek daireleri öncelikle muhtarlarımızın bu yapılan çalışmaları görmesi  ve vatandaşlarımızla devlet arasında köprü oldukları için vatandaşlarımıza bu çalışmaları anlatmalarını bekliyor olacağız. İnşallah yaptığımız bu faaliyet muhtarlarımızın bu çalışmaları yakından görmesine vesile olacak." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

İlgili Galeriler